Začíná hodina matematiky, vytáhněte si mobilní telefony

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

V minulém díle seriálu o mobilních aplikacích do matematiky jste se přesvědčili, že mobilní telefon může být velmi užitečným pomocníkem při řešení matematických výrazů, rovnic a nerovnic. Dnes se podíváme, zda zvládne i geometrii a matematické funkce.

Mnozí jistě znáte vynikající program Geogebra a právě před Vánocemi byla vydána jeho "odlehčená" verze určená pro mobilní telefny s operačním systémem Android. Má název Geogebra grafický kalkulátor a stáhnout si ji můžete z Google Play.

Aplikace Geogebra grafický kalkulátor sice zdaleka nedosahuje komplexnosti samotného programu Geogebra, ale pro řešení základních úloh vám bohatě postačí. Jaké jsou tedy její hlavní přednosti?

geogebra1 694fd

Zejména jednoduchost, přehlednost a srozumitelnost. Už po pár minutách práce s aplikací zvládnete zadat a vykreslit grafy funkcí, měnit jejich barvy, skrývat je nebo ručně posouvat v soustavě souřadnic. Vytvořené grafy si můžete ukládat i sdílet. To ale není zdaleka vše, co aplikace Geogebra grafický kalkulátor umí.

Aplikaci využijete i ve výuce geometrie (jednoduše např. zobrazíte obrazy útvarů v osové a středové souměrnosti nebo posunutí), kuželoseček (po zadání příslušného počtu bodů nakreslíte elipsu, hyperbolu i parabolu). Pokud si nebudete vědět rady, pomůže vám interaktivní nápověda, která se zobrazí po vybrání jakéhokoli nástroje aplikace.

geogebra2 b90c9

Velmi zajímavou funkcí je rozpoznávání tvarů, kdy tažením prstem nakreslíte graf funkce nebo geometrický objekt, který se automaticky převede a objekt se popíše.

Tak neváhejte a aplikaci Geogebra grafický kalkulátor vyzkoušejte, třeba právě díky ní zvládnete geometrii a matematické funkce na výbornou!

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá