Erasmus na GYNOME

Gymnázium V. Makovského zažádalo o Projekt mobility osob, zaměřený na mezinárodní výjezdy zaměstnanců škol, v roce 2020. Kvůli covidovým restrikcím se však tento projekt mohl realizovat až v roce 2022.

Celkem bylo naplánováno 5 výjezdů, z nichž se některé musely drobně pozměnit.

Cílem bylo, aby si učitelé vybrali takové kurzy, které pomohou zkvalitnit jejich výukový proces. Motivací pro mnohé byla také možnost poznat neznámá místa a samozřejmě procvičovat cizí jazyk.

Jedna mobilita se realizovala v malebném britském městě Cambridge – jednalo se o dvoutýdenní metodický kurz zaměřený na kreativitu v hodinách angličtiny. Tento kurz byl velmi povedený a nabízel řadu inspirativních tipů pro výuku.

Další dva kurzy byly zaměřené na používání technologií ve výuce cizích jazyků. Náplň už bohužel nebyla tak uspokojivá, nicméně vše vynahradily krásy irského Dublinu a také společnost ostatních účastníků, kteří mezi sebou sdíleli řadu zajímavých poznatků.

Velmi inspirativní byl kurz o finském  a estonském vzdělávacím  systému, který se konal v Helsinkách a  Talinu. Program byl  zaměřen nejen teoreticky, ale obsahoval také četné praktické ukázky při návštěvách finských a estonských škol.

Neméně zajímavý byl i týdenní kurz zaměřený na robotiku, který probíhal v Nikosii na Kypru. Hlavním cílem bylo představení širokého spektra robotických sad pro školy a jejich využití ve výuce nejen informatiky. A to se kurzu více než podařilo. Protože nejlepší učitelkou je vlastní zkušenost, každou z variant bylo navíc možné si vyzkoušet při plnění zajímavých praktických úkolů.

Díky drobným změnám se naplánovala ještě jedna mobilita do německého Lindau, která proběhne v květnu a bude rovněž zaměřena na metodiku výuky. Rádi bychom apelovali na všechny zájemce, aby této příležitosti využili. Zapojení do Erasmu má velký význam. Nejen že učitele motivuje, umožňuje jim poznávat nová místa, navazovat nové kontakty, procvičovat cizí jazyk, ale hlavně je zde také možnost sdílet problematiku s různými vyučujícími, což je velmi inspirativní. Pokud zvažujete účast v Erasmus, neváhejte. Rozhodně to stojí za to.

EN FundedbytheEU RGB POS

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje