Erasmus+ na GYNOME pokračuje!

Dne 30. srpna 2023 jsme ukončili projekt KA101 – mobility pedagogických pracovníků v rámci výzvy Erasmu+, který se díky covidové situaci prodloužil na tři roky. V rámci tohoto projektu jsme se soustředili na zkvalitnění výuky na naší škole.

Cílem  bylo vyzvat pedagogy, aby si vybrali kurzy dle svých preferencí v zemích EU a načerpali tak nové zkušenosti v oblastech, které by pomohly zkvalitnit výuku na naší škole. Snažili jsme se posílit nejen jazykové, ale i ICT kompetence. Přidanou hodnotou byl i kurz na poznávání finského školského systému či výuka robotiky.

Místo plánovaných pěti mobilit jsme jich nakonec uskutečnili celkem šest. Naši kolegové si odnesli většinou velmi pozitivní zážitky, které dál rozšířili mezi ostatní zaměstnance.

Výsledkem je, že se podařilo namotivovat ostatní a v dalším projektu KA122, který nám byl schválen v červnu 2023, již máme naplánované mobility nejen pro učitele a vedení školy, ale také pro trenéry a vybrané studenty. Plánujeme i několik tzv. job- shadowingů, kde se budou naši učitelé a trenéři inspirovat přímo u svých zahraničních kolegů ve výuce. Již byly uskutečněny mobility do Chorvatska a čekají nás neméně zajímavé destinace, např. Malta, Irsko, Belgie či Švédsko.

Projekty Erasmus+ mají pro naši školu velký význam a věříme, že budou stejně zajímavé a nosné i pro studenty Gynome.

erasmusplus

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje