Úřední deska

Aktuality pro uchazeče, maturanty a veřejnost

V tomto článku naleznete informace k přijímacímu řízení, maturitním zkouškám a úředním hodinám.

Informace k přijímacímu řízení

Vážení uchazeči o studium našeho gymnázia,

přesný termín přijímací zkoušky není znám, proto nelze zatím poslat „Pozvánku k přijímacímu řízení“ s podrobnými informacemi.

MŠMT rozhodlo o konání zkoušek nejdříve 14 dní ode dne obnovení osobní přítomnosti žáků ve školách. Jakmile budou školy otevřeny, neprodleně Vám „Pozvánky k přijímacím zkouškám“ budou zaslány poštou.

Tyto informace MŠMT naleznete zde.

Stručné schéma zde.

 

Informace pro maturanty

V současné situaci není známa přesná podoba ani termín Vaší maturitní zkoušky. Rozhodující pro podobu maturity bude termín otevření škol. Jsou v zásadě možné dva scénáře.

Otevření škol před 1. červnem 2020 znamená, že maturita proběhne po 21 dnech od jejich otevření s osobní přítomností žáků ve škole. Její podoba bude obdobná jako v předchozích letech s tím rozdílem, že nebudete psát písemnou práci z Českého jazyka a z Cizího jazyka.

Otevření škol až po 1. červnu 2020 znamená, že maturita proběhne náhradním způsobem. Dopis ministra Roberta Plagy uvádí: „Samotné hodnocení na maturitním vysvědčení pak škola provede tak, že zprůměruje známky z obsahově shodných předmětů nebo předmětů, které mají přímou vazbu na zkušební předměty či zkoušky maturitní zkoušky (bude se týkat zejména odborných předmětů či praktické zkoušky), na třech posledních vysvědčeních žáka, na kterých tyto předměty figurují.“

Tyto informace MŠMT naleznete zde.

Stručné schéma zde.

 

Úřední hodiny

  • všechny požadavky je nutné předem projednat emailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , nebo telefonicky 566 617 243 = prioritu má bezkontaktní komunikace

  • ve výjimečných případech lze po předchozí dohodě využít stanovených úředních hodin pro dobu mimořádných opatření MŠMT ve středu od 9.00 do 11.00 hod.

  • žádost o ošetřovné, která musí obsahovat jméno, příjmení, datum narození a rodné číslo žáka, při péči o dítě do 13 let věku z důvodu uzavření školského zařízení zasílejte na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. – vystavené potvrzení zašleme naskenované zpět na Vaši emailovou adresu

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje