Beseda s absolventy

V pondělí 27. listopadu jsme se my, studenti maturitních ročníků, setkali s vysokoškoláky (dříve novoměstskými gymnazisty) z Prahy, Brna a Olomouce.

beseda s účastníky

Cílem ranní besedy bylo  předat nám cenné zkušenosti a rady, které by ještě nerozhodnutým mohly usnadnit výběr univerzity a těm, kteří už mají jasno, jejich rozhodnutí potvrdit, nebo vyvrátit. Co bylo ale pro mnohé z nás nejcennější informací? Maturita je nezastavitelně blížící se realita a s plánováním vysokoškolského studia už není radno otálet.

Je třeba projít přijímacími testy, nebo k přijetí stačí doložit průměr? Na které škole jsou na zkoušku tři pokusy a na které pouze jeden? Jaké jsou rozdíly v přístupu univerzit ke studentům? Kam se nejlépe dojíždí? Kolej, nebo byt? A jak se studuje za polárním kruhem? Tyto a další informace nám studenti předali ve svých jednotlivých vystoupeních. Co víc, na konkrétní otázky poskytli odpovědi, obohacené o jejich osobní zkušenosti.

beseda s absolventy gynome

Nemusí to ale být jen tyto “obyčejné” faktory, které rozhodování ovlivňují. Příklad uvedla studentka Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity: “ESF je nejen ekonomicky výhodná pro každýho. Máme spoustu krásných mladých učitelů, za kterýma k nám chodí spoustu krásných mladých holek, což je motivace k přihlášení pro kluky. Spokojení jsme všichni.” Já už si přihlášku podal.

Děkujeme naší škole za zorganizování tohoto setkání a vysokoškolákům za to, že si na nás našli čas.

 

Jaromír Chroustovský (8.A)

 

P1010810

P1010800

P1010805

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje