Počínání biatlonistů na mezinárodní scéně

Evropský Olympijský Festival - EYOF 2019 a Mistrovství světa juniorů a dorostenců - MSJD 2019, mají za sebou biatlonisté našeho gymnázia.

Veronika Macková a Jakub Zapletal reprezentovali naši zemi na Mistrovství světa dorostenců ve slovenském Osrblie. Bára Babánková, Josef Kabrda a Zuzana Doležalová naopak reprezentovali v Sarajevu na Evropském Olympijském Festivalu.

 

l E fimH

(výprava EYOF 2019, před odletem - foto ČOV)


Největšího úspěchu dosáhla Bára Babánková, která ve startovním poli čítající téměř osmdesát závodnic, získala čtvrté místo ve sprintu a pouhých pět vteřin ji dělilo od zisku cenného kovu. Josef Kabrda připisuje umístění v TOP 10, kdy ve sprintu získal právě desáté místo. Společně s Bárou Babánkovou, Renátou Trejbalovou z Jilemnice a Luďkem Abrahámem z Letohradu společně dojeli ve smíšené štafetě na desátém místě. Zuzka Doležalová mezi svoje životní maximum připisuje 31. místo z individuálního závodu. Vedle biatlonistů v Sarajevu závodila taktéž lyžařka Marta Slonková, která obsadila 33. místo na 5 km volnou technikou.

web1

(společná fotka studentů reprezentujících na EYOF z letiště v Sarajevu)


Na mistrovství světa Veronika Macková získala 18. místo ve sprintu. Jakub Zapletal ve sprintu dojel na 68. příčce. Ve štafetách získalo trio Macková–Jandová–Masaříková dvanácté místo z pětadvaceti štafet. I mezi absolventkami mělo naše gymnázium zastoupení. Absolventky z roku 2018 Klára Polednová, Eliška Teplá a Iva Křižovičová – již jako členky juniorského reprezentačního teamu, vybojovaly cenná umístění v TOP 20. Eliška Teplá odjíždí z MS se 16. místem ze sprintu, kde o jednu vteřinu předjela na 17. místě Kláru Polednovou. Iva Křižovičová odváží 50. místo ze stíhacího závodu.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje