Data ze školní meteostanice živě na webu

V rámci projektu Přírodní a technické obory - výzva pro budoucnost jsme pořídili poloprofesionální meteorologickou stanici Davis Vantage Pro2 Plus. Aktuální naměřené hodnoty i historické statistiky z naší meteostanice můžete nyní sledovat živě na webu.

Na úvodní straně webu meteostanice najdete přehled základních naměřených meteorologických prvků - teplota a vlhkost vzduchu, sluneční záření, UV index, srážky, údaje o směru a rychlosti větru a tlak vzduchu. Tato data jsou aktualizována každých 5 minut.

Pod odkazem Měřidla najdete vybrané meteorologické prvky zobrazené pomocí vizuálně atraktivních měřidel, která aktualizují data každých 10 sekund.

V sekci Naměřená data si můžete kromě aktuálních dat prohlédnout historické údaje za posledních několik dnů, měsíční data, roční data i dlouhodobé rekordy.

Dlouhodobý trend vývoje počasí za posledních 12 hodin (resp. poslední měsíc u vybraných dat) můžete sledovat na stránce s grafy.

Věříme, že data z meteostanice využijeme nejen ve výuce meteorologie na gymnáziu, ale že je bude využívat i široká veřejnost pro sledování stavu a vývoje počasí v Novém Městě na Moravě, např. pro informace o aktuálním UV indexu v letním období.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje