Turnaj novoměstských škol v Kinn-ballu

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Ve čtvrtek 2. února se ve sportovní hale v Novém Městě na Moravě mohli utkat žáci šestých a sedmých ročníků v netradiční hře Kin-Ball.

Pořadatelem turnaje byly Základní škola Vratislavovo náměstí, Základní škola Leandra Čecha a Gymnázium Vincence Makovského.

V rámci hodin tělesné výchovy se děti seznámily se základními pravidly, naučily se údery do míče, základní principy a taktiku této zábavné hry, která prověří nejen naši fyzickou kondici, ale i hráčskou inteligenci

Šesté a sedmé ročníky si v rámci tříd sestavily maximálně patnáctičlenná družstva. Celkem se nám tedy zapsalo v každém ročníku šest týmů. Úkolem každého týmu bylo odehrát 3 zápasy, jeden zápas se skládal ze tří třetin, kdy každá třetina trvala 5 minut. S každým zápasem se jednotlivé týmy zlepšovaly ve své taktice a měnily své strategie. Do konce posledních zápasů nebylo jasné, kdo se stane vítězem prvního ročníku Kin-Ballu a převezme putovní pohár. Po sečtení a vyhodnocení výsledků přišla fáze překvapení. Kdo se nejvíce radoval a stal se prvním vítězem?

Konečné umístění týmů šestých ročníků:

pořadí

tým

1.

6.B Základní škola Vratislavovo náměstí

2.

6.A Základní škola Vratislavovo náměstí

3.

6.C Základní škola Vratislavovo náměstí

4.

6.A Základní škola Leandra Čecha

5.

6.B Základní škola Leandra Čecha

6.

1.A Gymnázium Vincence Makovského

Konečné umístění týmů sedmých ročníků:

pořadí

tým

1.

2.A Gymnázium Vincence Makovského

2.

7.A Základní škola Leandra Čecha

3.

7.B Základní škola Vratislavovo náměstí

4.

7.C Základní škola Vratislavovo náměstí

5.

7.B Základní škola Leandra Čecha

6.

7.A Základní škola Vratislavovo náměstí

Všem účastníkům byly předány drobné odměny a vítězná družstva si na rok odnesla putovní pohár, který, jak pevně doufáme, budou moci za rok předat dalšímu vítězi turnaje. Všem sportovcům děkujeme za účast a podané výkony, velká gratulace patří vítězným týmům.

Poděkování patří rovněž vedení našeho gymnázia i místních ZŠ za materiální a finanční podporu při organizaci turnaje a také tělocvikářům jednotlivých základních škol, kteří celou akci zorganizovali nebo na ni děti v rámci svých hodin tělesné výchovy připravovali.

uprava 2A

uprava 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá