MČR v biatlonu – medaile, brambory a konečné sčítání bodů

Mistrovství České republiky v biatlonu dorostu a dospělých se konalo stejně jako v loňském roce v Novém Městě na Moravě. V pátek 3. 3. 2017 byly na programu smíšené štafety dvojic, v sobotu se závodilo ve sprintu, v neděli čekal na závodníky stíhací závod se startovním intervalem pět sekund.

V pátečních štafetových závodech si pro stříbrnou medaili v kategorii dorostu přijela dvojice Eliška Teplá a Václav Červenka. Václav závodil za novoměstský klub od začátku ledna, jinak trénuje a studuje ve Spojených státech amerických, minulý rok navštěvoval během zimní sezony také naše gymnázium. Další dvojice na přední příčky nedosáhly zejména v důsledku nepříliš vydařené střelby.

V sobotním sprintu vybojovali naši studenti dvě bronzové medaile. V mladších dorostencích to byl Vladimír Žváček, ve starších dorostenkách Eliška Teplá. Pomyslnou bramborovou medaili získala 4. místem juniorka Michaela Sádovská. Do TOP TEN pátým místem nahlédla mladší dorostenka Bára Babánková, v mladších dorostencích šestý Josef Kabrda, ve starších dorostenkách osmá Hana Franzová a v juniorech rovněž osmý Tomáš Janů. 

V nedělních stíhacích závodech obhájil v kategorii mladších dorostenců třetí místo skvěle střílející Vladimír Žváček, který minul pouze dvakrát z dvaceti výstřelů. Výborně si vedla mezi staršími dorostenkami Eliška Teplá, která dokázala suverénně zvítězit s téměř dvouminutovým náskokem, v této kategorii se podařilo dostíhat na čtvrté místo Ivě Křižovičové, hned za ní skončila na pátém místě Klára Polednová. Josef Kabrda se mezi mladšími dorostenci posunul o jednu příčku na konečné páté místo. V juniorských kategoriích se na šesté místo propadla Michaela Sádovská, devátý dojel do cíle Tomáš Janů.

V konečném pořadí hodnocení Českého poháru jednotlivců skončila na druhém místě v mladších dorostenkách Bára Babánková. Soutěž starších dorostenek ovládla Eliška Teplá. V hodnocení družstev kategorie dorostu obsadili sportovci SK Nové Město na Moravě, jehož členy jsou naši studenti, konečnou třetí příčku. Medailistům blahopřejeme, všem sportovcům děkujeme za odvedenou práci a pěkné výsledky. Do další sezony přejeme mnoho úspěchů.

Výsledky smíšených štafet dvojic

Výsledky sprintu

Výsledky stíhacího závodu

Eliška Teplá

Vladimír Žváček

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje