Mistrovství ČR na kolečkových lyžích

Čtyři tituly a dva bronzy

Ve dnech 28. a 29. září 2018 se uskutečnilo v libereckém lyžařském areálu Vesci republikové mistrovství s mezinárodní účastí v běhu na kolečkových lyžích. Lyžaři novoměstského gymnázia startující za SK Nové Město na Moravě získali v dorosteneckých kategoriích šest medailí, z toho čtyři mistrovské tituly.

Zlaté medaile získali v pátečním odpoledni ve sprintu volnou technikou na 1,5 km v kategorii mladších dorostenek Barbora Janíčková, ve starších dorostenkách Marta Slonková, a bronzovou medaili přidal v mladším dorostu Jakub Sládek.

V sobotních distančních závodech volnou technikou v mladším dorostu na 5 km mistrovský titul získala Iva Vránová, která si tak vynahradila zklamání ze čtvrté pozice ze sprintu, a pro bronzovou medaili si doběhla Barbora Janíčková.

Mezi mladšími dorostenci na 7 km trati byl nejrychlejší Jakub Sládek, mezi staršími dorostenkami si na 7 km distanci pro páté místo dojela Marta Slonková.

Trenér lyžařů Jiří Žák k tomu dodává: ,,Dorosteneckou skupinu jsem začal trénovat od konce června a navazuji na trenérskou práci Víta Fouska, který trénuje novoměstské žactvo. Stali jsme se nejúspěšnějším oddílem tohoto republikového mistrovství na kolečkových lyžích. Tyto letní výsledky nepřeceňuji, prvořadá je zimní sezóna, ale za úspěch novoměstských lyžařů jsem velmi rád."

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje