Soustředění biatlonistů ve Švédsku

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Biatlonová skupina 14 sportovců vyrazila v pátek ráno 24. listopadu směr známé švédské zimní středisko Idre Fjäll , aby zahájila čtrnáctidenní přípravu na prvním sněhu. V doprovodu dvou trenérů a jednoho kuchaře jsme zvládli dlouhé cestování bez větších obtíží. Soustředění tak mohlo začít.

uvodni

Po příjezdu na nás čekaly kvalitně upravené tratě a teploty mezi mínus šesti a mínus osmi stupni. První tréninky byly zaměřené spíše na rozlyžování v nižších intenzitách a vyzkoušení si střelnice v zimních podmínkách. Počasí nám celé soustředění přálo, ke konci i trochu nasněžilo a teploty se vyšplhaly o něco výše.

Úvodní tréninky byly zaměřené na vytrvalostní lyžování a nácvik techniky a po prvním týdnu jsme zařadili rychlejší jízdu, protože nás hned víkend po Vánocích čekají první závody Českého poháru ve Vysočina aréně. Prostor byl také na tréninky zaměřené na rychlost, hry a obratnost. Kvůli krátkým dnům, které ve Švédsku panují, bylo nutností mít na odpolední trénink čelovou svítilnu, protože slunce na severu zapadá již kolem třetí hodiny odpolední.

IMG 20171203 114140

Ve volném čase se sportovci věnovali studiu, rozboru techniky, protahování a přípravě závodních lyží. Ubytování jsme měli prostorné a velmi blízko k tratím, což bylo velkou výhodou. Na jídlo nebylo možné si stěžovat, protože jsme si opravdu dopřávali. Náš kuchař vařil znamenitě a sportovci mohli doplnit energetické zásoby, které nechaly „na trati“ v mrazu.

Po 14 dnech trénování na severu jsme se vydali na zpáteční cestu. Soustředění se po všech stránkách vydařilo a po krátkém volnu mohou biatlonisté začít opět trénovat na sněhu v domácích podmínkách.

IMG 20171208 111139

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá