Cesta biatlonistů za pěknými výsledky i účastí na světových akcích

Pátek 13. ledna odstartoval oficiálním tréninkem program druhého Českého poháru v biatlonu, který tentokrát hostil Jablonec nad Nisou. Pověra onoho pátku se projevila v podobě počasí – jak páteční trénink, tak víkendové sprinty a stíhací závody provázelo husté sněžení. Po nadílce 50 cm sněhu byl v pondělí v Jablonci dokonce vyhlášen kalamitní stav.

Sníh sice bral závodníkům více sil na trati a komplikoval viditelnost na střelnici, na konečné výsledky našich sportovců však zásadní vliv neměl. Ve sprintu v kategorii mladších dorostenců dosáhl na stříbro Vladimír Žváček, v mladších dorostenkách si doběhla pro zlato Bára Babánková, sedmá skončila Veronika Černá. Mezi staršími dorostenci bral nepopulární čtvrté místo Tomáš Gregor. U starších dorostenek se na prvních osmi místech seřadili biatlonisty z klubu SKP Kornspitz Jablonec nad Nisou a studentky našeho gymnázia závodící za SK Nové Město na Moravě. Čtvrtá skončila Veronika Macková, pátá Eliška Teplá, šestá Hana Franzová a osmá Iva Křižovičová. V juniorech obsadil sedmé místo Tomáš Janů, v juniorkách získala bronzovou medaili Michaela Sádovská.

V nedělních stíhacích závodech s pětivteřinovým startovním intervalem si v nejmladší kategorii o dvě místa pohoršil Vladimír Žváček, který tak spadl na čtvrté místo. Bára Babánková klesla z první pozice na startu v cíli na i tak krásné druhé místo. Ve starších dorostencích si v důsledku nevydařené poslední střelecké položky pohoršil na konečné sedmé místo Tomáš Gregor. Mezi staršími dorostenkami dostíhala na senzační druhé místo Eliška Teplá, posun na třetí místo zaznamenala díky koncentrovanému výkonu Veronika Macková, Iva Křižovičová obhájila svoji startovní pozici. Stejně tak v juniorech uhájil sedmé místo Tomáš Janů, juniorka Michaela Sádovská klesla na čtvrtou příčku.

Díky vydařeným výkonům se nominovali naši studenti na několik mezinárodních akcí. Na závody Olympijských nadějí do polského Koscieliska odcestují ve čtvrtek 19. 1. následující sportovci: Bára Babánková, Vladimír Žváček a Veronika Macková. Mistrovství Evropy juniorek v biatlonu v Novém Městě na Moravě se na začátku února zúčastní Iva Křižovičová a s velkou pravděpodobností také Veronika Macková – obě biatlonistky by měly reprezentovat ČR na konci února na Mistrovství světa ve slovenském Osrblie. Na únorový EYOF do tureckého Erzurumu se nominovala Eliška Teplá a Tomáš Gregor.

babankova

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje