Courage is important

 V úterý 15. 2. a ve čtvrtek 17. 2. 2023 proběhlo na našem gymnáziu školní kolo olympiády v anglickém jazyce pro nižší a vyšší gymnázium. Jak to dopadlo? To se můžete dozvědět, budete-li číst dále.

IMG 2782

Courage is important

 V úterý 15. 2. 2023 proběhlo na GYNOME školní kolo olympiády v anglickém jazyce pro nižší gymnázium. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – IB – prima, sekunda a IIB – tercie, kvarta. Zájem studentů byl poměrně veliký, zúčastnilo se 20 studentů.

Soutěž se skládala ze dvou částí – poslechového testu a ústního pohovoru. Některé výkony byly srovnatelné, avšak jednoznačným vítězem v kategorii IB se stala Cornelia Rebmann (1. A), na druhém místě se umístila Iva Šmardová (2. A) a třetí místo získala Nela Kuklová (1. A).

V kategorii IIB zvítězila Zuzana Křesadlová (4. A), druhou příčku si zasloužil Vojta Šandera (4. A) a na třetím místě byl Petr van den Berg (4.A).

Všem zúčastněným děkujeme za zájem a odvahu, vítězům upřímně blahopřejeme. Máme radost, že je anglický jazyk pro mnoho našich studentů koníčkem.

Vítězům držíme palce v okresním kole!

Za organizátory pro NG Mgr. Marie Petrová

 

Školní kolo olympiády v anglické jazyce se uskutečnilo také pro studenty 1.–3.ročníku vyššího gymnázia. Ve čtvrtek 17. 2 .2023 tak měli zájemci možnost prověřit své znalosti, kreativitu a pohotovost v komunikaci s rodilým mluvčím Ba. Davidem Marshallem. Jazyková úroveň soutěžících byla opravdu velmi vysoká, zvláště když bez přípravy museli reagovat nejen na vylosované citáty slavných, ale zejména na různé dotazy zkušební komise. A tak nakonec o konečném umístění rozhodovaly i body získané za poslechovou část.

Celkovou vítězkou se tedy stala Magdaléna Machová (6 A) a spolu s Michaelou Harvánkovou (3 B), která obsadila 2.místo, si obě zajistily postup do okresního kola.

Okresní kolo pro NG i pro VG se – na rozdíl od školního kola – uskuteční ONLINE!

Všem účastníkům soutěže patří poděkování za opravdu zdařilé výkony a děvčatům přejeme do dalšího kola Good Luck!

Za organizátory pro VG Mgr. Monika Marshallová

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje