Studentský parlament v plné síle

Po menší krizi, kterou studentský parlament prodělal, se vrací hlas studentů opět na scénu, plný nápadů a nadšení. Chcete vědět o tom, co jsme již provedli a co ještě chystáme?  Přečtěte si následující článek!

Jak asi víte, 9. března 2016 proběhla diskuze s vedením školy o aktuálních tématech týkajících se našeho gymnázia. Na základě hojné účasti a množství zajímavých témat, nabral náš parlament druhý dech. Začali jsme se znovu scházet, každý druhý týden o velké přestávce, a snažíme se angažovat ve fungování školy. 

Asi nejvýraznějším činem, který studentský parlament zatím provedl, bylo zorganizování Studentské kavárny pod vedením Marti Peterové. Cílem uspořádání akce bylo získat peníze potřebné pro školou adoptované děti v Africe. Studenti a učitelé tak mohli ve čtvrtek 21. dubna strávit pár nerušených chvil nad kávou a koláči, které upekli sami studenti. Všichni si podle ohlasů akci užili, a i když se očekávalo, že se získá něco okolo 5 tisíc korun, nakonec se vybralo víc jak 7 tisíc korun, což značí jednoznačný úspěch akce. A studentský parlament již teď pracuje na dalších projektech a akcích, které by mohl uskutečnit. 

 Nakonec bychom chtěli vás studenty, kteří právě čtete tento článek, požádat o prosbu. Studentský parlament by chtěl znovu vzkřísit časopis Vincent. Našli jsme pro něj novou šéfredaktorku  a má naši plnou podporu. Avšak chybí redaktoři, kteří by časopisu opět vdechli život. Proto vy, kteří jste slohově zdatní, tak se nestyďte a určitě dejte vědět zástupci studentského parlamentu ve vaší třídě. Novinářská práce není jen nuda ale i zábava a poznání. Témat, o kterých lze psát, je nespočet. Od aktuálních dějů v našem městě, přes recenze nejnovějších knih a filmů až po ankety a průzkumy studentů na našem gymnáziu. I vy se můžete podílet na tom, jak naše škola bude vypadat a fungovat. Stačí jen chtít!

SP   2 98c55

SP   3 4a7ff

SP   4 d404d

Za studentský parlament - Slámová a Juračka

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje