Prezentace Masarykovy univerzity

Ve středu 6. 12. jsme měli my, studenti čtvrtého ročníku, možnost dozvědět se důležité informace o Masarykově univerzitě (MU).

Beseda, kterou vedla Anička Laštovičková, měla tři části. Na začátku jsme zjistili, jak to vlastně na vysoké škole vůbec chodí – jak se liší od střední, jak je to s kredity, jídlem, bydlením apod. Velkou výhodou bylo, že Anička (která je absolventkou zdejšího gymnázia) je ve 3. ročníku – takže má vše, co souvisí s přijímacím řízením a jejími začátky na vysoké škole ještě čerstvě v paměti. Mohla nám tak poradit z vlastních zkušeností a varovat nás před svými vlastními začátečnickými chybami.

Ve druhé části nám sdělila podrobnosti o přijímacím řízením a dnech otevřených dveří na všech fakultách MU (pedagogická, lékařská, právnická, filozofická, sociálních studií, sportovních studií, přírodovědecká, ekonomicko-správní, informatiky) – takže se nikdo nemohl cítit ochuzen.

V poslední části nám dala volný prostor pro dotazy, prošla s námi i to, jak se podává přihláška, sdělila nám své zkušenosti s bydlením na kolejích i na privátě. Anička dokázala vytvořit příjemnou atmosféru - nikdo se nebál na nic zeptat, a tak jsme se všichni dozvěděli to, co jsme potřebovali. Myslím, že beseda byla prospěšná i pro ty z nás, kteří se na MU nechystají.

                                                                                                                     Adéla Hubertová (4.B)

mu2web

mu1web

mu3ewb

mu4web

mu5web

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje