Matematická olympiáda

Matematická olympiáda

Mladí matematici z nižšího gymnázia se mohou pochlubit tituly úspěšný řešitel matematické olympiády.

V kategorii Z6 matematické olympiády splnili podmínky pro postup do okresního kola hned čtyři studenti, Tomáš Bukáček, Michal Fajmon, Pavel Havlíček a Jiří Jílek. Z okresního kola si titul úspěšný řešitel odnesl Pavel Havlíček, v konkurenci 30 soutěžících se umístil na děleném 9. místě.

V kategorii Z7 naši školu reprezentovali Nikola Havlíčková a Ondřej Vlček, v okresním kole změřili své matematické dovednosti s 25 soupeři. Oba získali titul úspěšný řešitel, Ondra obsadil dělené 6. místo a Niki dělené 8. místo.

Kategorie Z6 a Z7 další postupová kola nemají.

V kategorii Z9 jsme měli v okresním kole tři želízka v ohni, reprezentovali nás Jiří Dvořák, Mojmír Prosecký a Kevin Vollebregt. Úspěšnými řešiteli okresního kola se stali Jirka a Mojmír, Jirka se umístil na děleném 5. místě a Mojmír na 10. místě z 20 účastníků.

Jirka se díky výsledkům okresního kola nominoval do kola krajského. I v posledním postupovém – krajském kole byl úspěšný řešitel, obsadil dělené 6. místo. V krajském kole byl nejlepší z reprezentantů žďárského okresu.

resitele kvarta

Všem účastníkům matematické olympiády gratulujeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za dobrou reprezentaci našeho gymnázia.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje