Gymnázium opět nejlepší na Vysočině

Dne 13. března 2019 se v prostorách úřadu Kraje Vysočina konal jubilejní 10. ročník soutěže S Vysočinou do Evropy. Naše gymnázium patří mezi nejúspěšnější školy, už pět našich studentů se umístilo na nejvyšších příčkách a mělo možnost vycestovat na 14 dní na jazykový zájezd do Velké Británie.

Letos se na tuto tradici snažil navázat student sportovní třídy 3.C Jirka Brychta. I přes svoji sportovní vytíženost se dokázal probít podzimními online koly do třicítky nejlepších a postoupil do finále v Jihlavě. Uspěl v prvním kole, kde si nejlépe poradil s dvaceti otázkami v anglickém jazyce o kraji Vysočina (správně jich zodpověděl 18 z 20). Poté už jen desítka nejlepších prezentovala opět v anglickém jazyce připravenou prezentaci na téma „Kraj Vysočina zvědavýma očima“. Jirka pojal téma netradičně, zaujal svým nápadem, vtipem, grafickým zpracováním i bezvadnou angličtinou. Soutěž zaslouženě vyhrál a stejně jako jeho předchůdci si velké prázdniny zpestří jazykovým kurzem ve Velké Británii.

„Celá soutěž je skvělá příležitost procvičit si angličtinu, navíc zkušenost prezentovat před poměrně velkým publikem také není k zahození. V neposlední řadě jsem v průběhu soutěže poznal Vysočinu lépe než kdy předtím,“ zhodnotil soutěž Jirka.

Kdo naváže na zlatý hattrick příští rok? Více o soutěži na www.ourregion.cz 

JB

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje