Středoškolský volejbal

 Studenti GYNOME svými volejbalovými výkony předvedli, že umí více než jen běhat.

Z iniciativy žáků GYNOME vzešla myšlenka zúčastnit se volejbalového turnaje středních škol, který se konal dne 8. 12. 2022 ve Žďáru nad Sázavou. Z pohledu tělocvikářů se žádné sportovní aktivitě meze nekladou, a tak jsme uskutečnili přípravný trénink, kde se mělo rozhodnout, zda se týmy, vytvořené napříč všemi ročníky vyššího gymnázia, turnaje zúčastní.

Po konzultaci týmů s vedoucí družstva došla děvčata k závěru, že se letos soutěže nezúčastní a do příštího roku ještě potrénují.

V hale na Bouchalkách se to sportovci jen hemžilo. Celkem se přihlásila 4 družstva dívek a 6 družstev chlapců. Zejména mužské pohlaví mělo o tento turnaj mimořádný zájem. V den turnaje se dokonce nahlásily ještě další dva týmy, jimž však byla účast z kapacitních důvodů zapovězena.

Kapitán družstva vylosoval pro svůj tým základní skupinu A, v níž na nás čekali soupeři z Gymnázia a Střední zdravotnické školy ve Žďáru nad Sázavou. Chlapci předvedli opravdu pěkný volejbal proti žďárskému gymnáziu, které mělo v základní sestavě aktivní volejbalové hráče. Horké chvilky jsme zažívali proti zdravotní škole, která nás odzbrojila svojí nevyzpytatelnou hrou. Napínavý souboj do poslední chvíle skončil 1:1 (20:19, 19:20). Poměr jedna prohra a jedna remíza nás po součtu celkově odehraných míčů poslal na druhé místo základní tabulky.

Do semifinále jsme nastoupili proti střední průmyslové škole, vítězi ze základní skupiny B. Kluci zde podali úžasný výkon, kdy bojovali o každý míč a uhráli remízu (13:20, 20:18). O výsledku opakovaně rozhodl rozdíl uhraných míčů, který hrál tentokrát ve prospěch soupeře.  Nezbývalo nám nic jiného než zmobilizovat všechny síly a vrhnout se bez odpočinku do čtvrtého a zároveň nejdůležitějšího zápasu o bednu.

V zápase o celkové třetí místo na nás čekal soupeř ze základní skupiny B z Velkého Meziříčí. O vítězi mezi GYNOME, hotelovou školou a střední školou řemesel rozhodl až tiebreak (zkrácený zápas do 15 bodů). Zpočátku byla hra obou družstev velmi vyrovnaná, ale po výměně stran výrazně rozhodla psychika a dravost, která byla tentokrát na straně GYNOME. Naši chlapci tedy odjížděli s bronzovou medailí. Gratulujeme.

Po skončení turnaje vznikla myšlenka, že bychom mohli zahájit pravidelné tréninky. A jak tvrdí známé přísloví: „kuj železo, dokud je žhavé“, byl vzápětí stanoven termín, a to každý pátek od 13:00 hod. ve velké tělocvičně našeho gymnázia. Srdečně tímto zveme všechny příznivce volejbalu na první trénink.

Sestava: Pecha Zbyněk, Němec Matouš, Budig Matouš, Dufek Jan, Smetana Ondřej, Smetana Petr, Bednář Jiří, Bantianidis Athanasios, Maca Tomáš, Tuček Pavel

IMG 20221208 084632

uprava team vol 2vol 3

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje