Innebandy

V polovině listopadu a začátkem prosince se žáci GYNOME zúčastnili několika turnajů v innebandy. Ptáte se, co je innebandy?

Jedná se o švédské pojmenování hry, která je u nás známá jako florbal. A proč jsme zrovna vybrali švédský název? Tato studenty oblíbená hra se k nám dostala ze Švédska, kde v 80. letech 20. století dosahovala velkého rozkvětu. Díky vysokoškolským studentům se postupně rozšířila do dalších zemí, tedy i k nám.

V listopadu se v Bystřici nad Pernštejnem konalo okrskové kolo ve florbalu pro žákyně a žáky z tercie a kvarty. Využili jsme této možnosti a vyjeli po dlouhé době na jinou sportovní soutěž, než je přespolní běh. I když jsme se během podzimu v hodinách TV věnovali florbalu, nejeli jsme na turnaj s velkými ambicemi na výhru, ale spíše si to tzv. „okouknout“ a nasbírat nové zkušenosti.

První zápas pro oba naše týmy znamenal i první trénink. S každým dalším zápasem se chlapci i dívky lépe sehrávali a nakonec si družstvo dívek po dvou prohrách a jedné výhře odváželo krásné třetí místo. Kluci po vítězství nad Základní školou Bobrová skončili na páté příčce. Oběma družstvům srdečně gratulujeme.

Začátkem prosince dostali svoji šanci na postup do krajského kola ve florbalu středních škol Subterra Cup i studenti z vyššího stupně gymnázia. V herním systému každý s každým poměřili síly se svými protivníky ze žďárských škol, SOŠ Nové Město na Moravě a SOŠ Velká Bíteš. Po napínavě vyrovnaných soubojích se borci z GYNOME umístili na druhém místě. I jim gratulujeme k pěknému výsledku.

Sestava dívek: Kamenická Tereza, Budíková Kateřina, Hudáková Ester, Havlíčková Kateřina, Drápová Justýna, Smuszová Jiřina, Malušková Kateřina, Šiborová Rozálie, Kadlecová Ema, Krčilová Tereza

Sestava mladších žáků: Nushart Vojtěch, Trӧdler Adam, Chroustovský David, Kunstmüller Lukáš, Vollbreght Kevin, Kuchař Vojtěch, Sláma Jiří, Hájek Jakub, Kučera Matěj, Kříž Marek, Brázdil Benedikt, Tulis Josef

Sestava dorostenců: Pospíchal Vítek, Bureš Vojtěch, Chalupský Šimon, Vambera Jan, Smetana Petr, Bantianidis Athanasios, Sladký Ondřej, Budig Matouš, Holec Dominik, Mikíšek Lukáš, Špinar Aleš, Červinka Adam

 

1 holky1 kluci2 holky2 kluciIMG 20221201 121153

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje