Expedice za yettim na Tři Studně

Konečně nastal 7. únor a naše třída 2. A se vydala na lyžařský výcvik na Třech Studních, který byl nazván Expedice za yettim na Tři Studně.

Bohužel jsme vyrazili na lyžích ve sněhové vánici, což bylo velmi náročné fyzicky i psychicky. Nebylo pořádně vidět ani na stopu před sebou. Ale pod vedením zkušených  pedagogů p. Brychové, p. Vaňka a p. Průdka jsme všichni přežili a dorazili do hotelu U Loubů, kde jsme byli ubytováni celý týden. Odpoledne jsme trénovali  přešlapování a zatáčení z kopce a rozdělili jsme se na tři skupiny podle zdatnosti každého jedince.

 pady

Druhý den byl o něco jednodušší. Jeli jsme na fryšavský ledovec a po obědě všechny skupiny zvlášť jezdily kolečka v různých místech. Večer jsme pak po vědomostních soutěžích o lyžování zpívali studenty složené písničky s tématem Yetti a Tři Studně.

 technika

 vecer

Ve středu jsme se po dopoledním lyžování dočkali odpoledního odpočinku v bazénu. Ve zbývajícím volném čase jsem se pak mohli ve svých skupinách připravit na večerní představení s názvem Setkání s yettim na Třech Studních.

 bazen

 vecernicek

Čtvrtý den nám přálo krásné počasí a my jsme vyrazili na nejdelší trasu. Ukázalo se, že jsme se přece jen trochu zlepšili a všichni jsme to zvládli na výbornou. Odpoledne jsme vše završili závody, které zahrnovaly běh na lyžích, hod na cíl, střelbu z laserovky. Vše se složitě propočítalo a vyšly výsledky dle družstev, ve kterých jsme plnili různé úkoly celý týden. Jména vítězů vůbec nejsou podstatná, protože je nejdůležitější, že jsme se všichni ve všem snažili a do všeho se zapojovali s velkým nasazením.

 zavody

 fresbee

Pátý den nás už čekal sjezd ze Třech Studní, který už všichni zvládli bez problémů.

Ze začátku měl každý z nás své pochyby, ale po nějaké době jsme se všichni shodli na tom, že lyžařský výcvik byl pro nás skvělým zážitkem. Během pěti dnů jsme se dokonce i zlepšili v lyžování, poznali jsme lépe své spolužáky i pedagogy. Určitě je to v této divné době velmi pozitivní zážitek, který nám dává naději, že se náš život pomalu vrací do normálních kolejí.

 blbiny

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Žáci 2.A

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje