Zářijové "atletění"

Stalo se dlouholetou tradicí, že prvním sportovním kláním, ve kterém změří své síly žáci středních škol v novém školním roce, je Středoškolský atletický pohár. A nebylo tomu jinak ani v letošním roce.

Ve druhé polovině září se na novoměstském atletickém stadionu sešlo 14 družstev ze 7 středních škol, aby soutěžily v různých atletických disciplínách.

Přestože se soutěží nemohli zúčastnit "profesionálnové", tedy žáci, kteří nají atletiku zařazenu přímo do vzdělávacích plánů na svých školách, byli všichni rychle vtaženi do napínavých atletických soubojů. Kdo nezávodil, ten fandil. O nasazení, s jakým všichni bojovali, hovořilo nejen mnoho osobních rekordů, ale i výrazy ve tvářích, které odhalovaly jindy pečlivě ukrývané emoce ať už radosti nebo smutku. Nechyběly dokonce ani pády způsobené velkým vyčerpáním zejména při bězích.

V takto nabité konkurenci naše děvčata zvítězila a postoupila do krajského finále, kde o týden později skončila v oslabené sestavě na pátém místě. Chlapci si postup nevybojovali, ale skončili na pěkném třetím místě. Dobrá organizace a pěkné počasí dokreslily příjemnou atmosféru okresního atletického klání středních škol. Všem, kteří reprezentovali naši školu patří dík s přáním dalších sportovních zážitků.

... zasloužená odměna ...

... tentokrát to ještě vyšlo ... ještě, že byla snídaně lehká ... 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje