Medaile z MČR v biatlonu na kolečkových lyžích

První zářijový víkend patřil již tradičně závodům Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu.

Letos byly tyto závody součástí IBU SB CER Cupu (International Biathlon Union: Summer Biathlon Central European Regional Cup), kterého se zúčastnili také závodníci z Polska, Ukrajiny, Slovenska, Kanady a USA. Na programu byly sprinty, po roční odmlce supersprinty a stíhací závody.


Ve dvou hlavních závodech získali naši studenti celkem 8 medailí v několika kategoriích. K vidění byly skvělé výkony našich sportovců jak na střelnici, tak na náročných letohradských tratích.

Závod starších dorostenců M19 ovládl ve sprintu i stíhacím závodě Jakub Milán, stal se tak dvojnásobným mistrem ČR v biatlonu. V rámci CER Cupu nestačil ve sprintu pouze na bezchybně střílejícího Ukrajince Serhije Supruna. Ve stíhačce už na něj nikdo nestačil. Rychlý běh Kuba doplnil velmi slušnou střelbou (sprint 1+1, stíhací závod 0+2+1+0).

Mezi staršími dorostenkami W19 excelovala ve sprintu čistě střílející Lenka Bártová, právem získala titul mistryně ČR. Ve stíhacím závodě nestačila jen na Kateřinu Pavlů z SKP Kornspitz Jablonec. V součtu sprintu a stíhacího závodu byla Lenka nejlepší střelkyní napříč startovním polem žen i mužů (sprint 0+0, stíhací závod 0+0+1+0).

Ze dvou bronzových medailí se radoval v kategorii starších dorostenců M17 Vladimír Kocmánek, kterého od lepšího umístění oddálila nepříliš vydařená střelba (sprint 4+1, stíhací závod 3+2+1+2). Pomyslné bramborové medaile sebral v obou závodech Marek Ambrož.

Dvojnásobný titul vicemistryně ČR v juniorkách získala letošní absolventka Zuzana Doležalová (sprint 0+1, stíhací závod 2+0+2+0), účastnice Mistrovství světa juniorů v biatlonu na kolečkových lyžích 2021, které proběhlo na konci srpna ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě. Z vítězství se oba dva dny radovala jilemnická Tereza Voborníková, která dokázala držet krok i s kategorií žen. Dvě bronzové medaile vybojovala mezi juniorskými reprezentantkami velmi pěknými výkony Veronika Novotná (sprint 0+1, stíhací závod 0+0+2+0).

Z dalších absolventů novoměstského gymnázia se dařilo v juniorech Josefu Kabrdovi, který obsadil třetí místo ve sprintu, pátý byl mezi muži v supersprintu a ve stíhacím závodě dojel stříbrný (sprint 1+0, stíhací závod 0+1+1+2). Dále zmíníme absolventky Kláru Polednovou a Elišku Teplou. Úspěšný vstup do kategorie žen zaznamenala Klára Polednová, která získala bronz ve sprintu, páté místo v supersprintu, ve stíhacím závodě po čisté střelbě dokonce zvítězila a připsala si cenný skalp, kdy porazila Markétu Davidovou, Lucii Charvátovou a další reprezentantky (sprint 1+2, stíhací závod 0+0+0+0). Statečně mezi ženami bojovala také Eliška Teplá, která obsadila páté místo ve sprintu a šesté místo ve stíhačce.

Všem sportovcům za trenéry děkujeme za zodpovědný a pracovitý přístup během letní přípravy a přejeme mnoho úspěchů jak ve studiu, tak v další části přípravy a závodní sezoně.

Výsledky ZDE

Jakub Milán cíl

Radost Jakuba Milána v cíli stíhacího závodu (foto: Petr Slavík, Český biatlon)

Kuba stíhačka

Zlatý Jakub Milán (uprostřed; foto: Petr Slavík, Český biatlon)

Léňa sprint

Zlatá Lenka Bártová (uprostřed; foto: Petr Slavík, Český biatlon)

Vláďa stíhačka

Bronzový Vladimír Kocmánek (vpravo; foto: Petr Slavík, Český biatlon)

Zuza Verča stíhačka

Stříbrná absolventka Zuzana Doležalová (vlevo) a bronzová Veronika Novotná (vpravo; foto: Petr Slavík, Český biatlon)

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje