Atleti o prázdninách úspěšní

Během prázdnin nejvíce zářil Jiří Brychta, který se po dubnovém medailovém úspěchu na deseti kilometrové trati soustředil na přípravu ke své nejsilnější disciplíně a to běhu na 800m.

Na Mistrovství ČR v Olomouci bez problémů postoupil do finále a ve finále pak drtivým finišem vybojoval výborné druhé místo v osobním rekordu 1:53. Tímto počinem zaskočil soupeře i reprezentační trenéry, kteří ho museli nominovat na mezistátní utkání do Maďarska. Oželel tedy plánovanou dovolenou a v Maďarsku běžel velice dobře a doběhl na pěkném čtvrtém místě.

Po tomto počinu se ještě Jirka rozhodl startovat i na MČR v dospělých v Brně. V rozběhu doběhl třetí a porazil i medailisty z MČR do 22let. Jen těsně nepostoupil do finále. Celkové desáté místo na premiéru je obdivuhodné. Po dalších soustředěních, čtrnáctidenním pobytu v Anglii za březnové vítězství v zeměpisné soutěži, znovu vyhrál ve druhé lize 1500 m a poslední víkend před nástupem do školy si vylepšoval své maximum v běhu na stejné trati v Pacově na 4:02.

V Olomouci  na MČR dobře závodila Barbora Dostálová v Kladivu (9. místo) i disku (12. místo). Jen těsně jí unikla finálová osmička. Matyáš Ammer startoval ve skoku vysokém, kde skončil na dobrém šestém místě a ještě překvapil v trojskoku, kde se probojoval do finálové osmičky. Skončil osmý v osobním rekordu. Atlety teď čeká září plné mítinku a soutěží družstev a řijnem příprava na listopadové MČR v přespolním běhu. 

Doufejme, že se budou dále všichni zlepšovat a přes podzim udělají i kvalitní přípravu pro halovou sezónu. 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje