Úspěchy atletů

Ještě jsme se ani neohřáli v novém školním roce a už jsme sesbírali ovoce naší celoroční práce. Po celý rok jsme závodili v soutěžích družstev v juniorkách, dorostenkách v ženách. V soutěži juniorek jsme v kraji neměli konkurenci a vítězstvím ve finálovém kole v Pacově 9. 9. 2018 jsme jen potvrdili naši nadvládu.

Tímto počinem naše juniorky vybojovaly právo startovat na finále Čech, které se konalo v sobotu 15. 9. 2018 v Hradci Králové. V Hradci se strhla krásná bitva mezi všemi zúčastněnými o každý bod. Naše družstvo překvapovalo podstatně větší oddíly. Konečné 6. místo ve finále Čech nám právem přisuzuje celkové 9. místo z celé České republiky (V ČR je kolem 280 oddílů). Za zmínku stojí i to, že naše družstvo jako jediné nepotřebovalo pro tuto soutěž žádné hostující závodníky!

Smůlou na tomto výkonu bylo zranění Kateřiny Pulgretové, naší opory i pro baráž ligy žen. To se pro nás stalo v neděli osudným. Druhý den jsme se už bez ní přesunuli do Pacova a tam bojovali v první historické baráži o I. ligu žen. Výbornými výkony jsme vybojovali celkové páté místo, těsně za čtvrtým i třetím místem a opět bez hostujících závodnic!. Výsledné 5. místo je za určitých podmínek postupové. Jedná se o to, jaké týmy se probojují z I. lig do Extraligy.

Tento rok však postoupily pouze čtyři družstva. Na první účast v baráži je to fantastické,ukazuje neskutečnou sílu malého města ze srdce Vysočiny. Jen se stačí podívat na členskou a trenérskou základnu ostatních družstev, které skončily za námi. Jako příklad uvádíme České Budějovice, Karlovy Vary, Vlašim, Pardubice, Čáslav atd. Všem závodnicím děkujeme a rádi přivítáme do dalšího roku nadšené sportovkyně i sportovce.

Ve stejné soutěži, jako hostující závodníci, se objevili Jiří Brychta za Litomyšl a Kamil Leština za AC Pardubice. 

Šimon Mareček ten samý víkend bojoval na MČR v orientačním běhu na dlouhé trati a vybojoval skvělé čtvrté místo.

Ve čtvrtek naši studenti příkladně pomohli uspořádat středoškolský atletický pohár na novoměstském stadionu. Za to jim patří velké poděkování.

Naše atlety čeká podzimní část přípravy s oblíbenými přespoláky. 14. 10. 2018 na koupališti, 19.10. 2018 Běh na Kaplisko.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje