Biatlonisté zazářili na MČR v Letohradu

Celkem současní gymnazisté a čerstvé absolventky školy získali rekordních 12 umístění na tzv. „širším pódiu“ (tj. umístění do 6. místa). Sobotní sprint i večerní supersprint provázel chvílemi velmi vydatný déšť, který však neměl na úspěchy našich sportovců zásadní vliv. Nedělní stíhací závody pak proběhly za příjemného slunečného počasí. 

V sobotním sprintu vybojovala svoji první zlatou individuální medaili a titul mistryně ČR v mladších dorostenkách studentka prvního ročníku Veronika Tomášková, pěkné 5. místo obsadila Karolína Špinarová. Ve starších dorostenkách si dojela pro skvělou stříbrnou medaili Bára Babánková, na nepopulárním 4. místě skončila Štěpánka Hanušová a 9. místo obsadila Zuzana Doležalová.

V kvalitní konkurenci mezi juniorkami zvítězila naše absolventka Klára Polednová, na 7. místě skončila také absolventka Eliška Teplá, na 8. místě dojela Hana Franzová, 9. místo obsadila Veronika Macková a 11. skončila Emma Franzová.

Pro zlatou medaili a titul mistra ČR si fantasticky dojel v kategorii starších dorostenců Josef Kabrda, když porazil i několik účastníků nedávného mistrovství světa, které se konalo v Novém Městě na Moravě. 9. místo přidal Adam Babánek. V juniorech se těsně za TOP 10 umístil na 11. místě Tomáš Gregor.

Ve večerních supersprintech se utkalo dravé mládí se zkušenými reprezentanty, neboť se závodilo ve sloučených kategoriích mládeže s dospělými. Dařilo se zejména našim dívkám, kdy se z rozjížděk do finále podařilo postoupit hned třem z nich. Byly z toho následující výsledky: Na báječném 2. místě přijela do cíle absolventka Eliška Teplá, která ztratila na vítěznou Lucii Charvátovou pouze 2 vteřiny. Mezi šest nejlepších se navíc svými koncentrovanými výkony dostaly na 5. místě Zuzana Doležalová a na 6. místě Veronika Macková.

Po veleúspěšné sobotě nebylo jednoduché podobnými výkony navázat i v nedělních stíhacích závodech. Proto nás velmi těší fakt, že medailisty z předchozího dne dokázala vystřídat skvělou stíhací jízdou Zuzana Doležalová, která si zaslouženě přijela pro zlato a titul mistryně ČR. V juniorkách dosáhla na 6. místo Hana Franzová. Josef Kabrda se kvůli nevydařené poslední položce propadl těsně pod stupně vítězů na 4. místo.

Výsledky nám dokázaly, že sportovci přes léto nezaháleli a mají dobře nakročeno k další úspěšné zimní sezoně. Nutno dodat, že díky své píli a talentu se dostal do juniorské reprezentace Josef Kabrda. V reprezentaci juniorek máme nyní Veroniku Mackovou a absolventky Ivu Křižovičovou, Elišku Teplou, v širším výběru je i Klára Polednová.

Výsledky ke stažení zde:

Sprint 1.9.2018

Supersprint 1.9.2018

Stíhací závod 2.9.2018

Tomášková

Babánková

Kabrda

Doležalová

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje