Atletika – druhé místo ve II. lize žen

DSC 0008

Studentky našeho gymnázia se spolu s týmovými kolegyněmi z atletického oddílu v neděli postavily na 1. kolo II. ligy žen v Litomyšli. Cílem našeho družstva pro letošní rok je postoupit do baráže o I. ligu a popřípadě se pokusit tento postup vybojovat.

Děvčata se úspěšně poprala s konkurencí a vybojovala krásné druhé místo se čtyřicetibodovým náskokem před dalšími týmy (AC Pardubice, Hvězda Pardubice, Trutnov, Čáslav, Moravská Třebová, Třebíč). Nad naše síly bylo jen družstvo USK Praha.

Výborně zahájily oštěpařky Klára Bártová (3. místo), Eliška Forchtsamová (4. místo), Bára Dostálová (7. místo), v disku pak Dostálová (4. místo), Dvořáková (6. místo).

V kladivu si Klára Bártová i Soňa Dvořáková vylepšily své osobáky. To samé se podařilo i Anetě Vomelové na trati 400 metrů překážek, kde finišovala na druhém místě a hned za ní Vendula Šírová - ta skončila druhá ve skoku o tyči. Osobní rekord si na čtvrtém místě v trojskoku vylepšila Eliška Forchtsamová. V bězích pěkně bodovaly Kateřina Pulgretová a Patricie Šaclová.

V Litomyšli úspěšně závodili i chlapci. Kamil Leština si především vylepšil své letošní maximum v hodu oštěpem na 49 metrů, což se mu bude hodit při MČR ve vícebojích v Kladně, na které se nominoval před čtrnácti dny v Třebíči. Jiří Brychta vylepšoval maximum na 400 m a Lukáš Sádlík v běhu na 1500 m.

Závody jsou v plném proudu. Držíme pěsti, ať se všichni stále zlepšují.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje