Biatlonisté úspěšně vstoupili do zimní sezony

S dozníváním vánočních svátků proběhlo v Novém Městě na Moravě první kolo Českého poháru v biatlonu. V pátek 29. 12. 2017 se závodilo ve sprintu, druhý den byly na programu závody s hromadným startem. Naši studenti svými výsledky prokázali, že v létě nezaháleli a poctivě trénovali.

 

Iva Křižovičová na 2. místě v kategorii juniorek

Ve sprintu vybojovala v kategorii mladších dorostenek krásné 2. místo Zuzana Doležalová, patnáctá skončila Julie Svrčková. Mezi mladšími dorostenci skončil na 11. místě Adam Babánek. V nabité konkurenci mezi staršími dorostenkami se nejvíce dařilo Veronice Mackové na 6. místě, hned za ní dojela Bára Babánková a Anna Žůrková, na slušném 10. místě skončila Štěpánka Hanušová, za ní se umístila jedenáctá Emma Franzová. Mezi staršími dorostenci obsadil sice nepopulární, ale velmi pěkné 4. místo Tomáš Gregor, sedmý skončil Josef Kabrda. Za hranicí TOP 10 skočil jedenáctý Jakub Zapletal a dvanáctý Jiří Tomášek. V juniorkách se nejlépe dařilo stříbrné Ivě Křižovičové, potěšilo nás i 4. místo Elišky Teplé a 5. místo Kláry Polednové. Mezi juniory dojel na 14. místě Tomáš Janů.

V sobotních závodech s hromadným startem nevyužili naši sportovci takřka ideálních povětrnostních podmínek a bohužel hojně kroužili na trestném kole. V součtu to znamenalo 10. místo pro Zuzku Doležalovou. Adam Babánek přijel do cíle na 12. místě. Ve starších dorostenkách se díky běhu probojovala na pěkné 5. místo Hana Franzová, za ní dojela šestá Bára Babánková, TOP 10 uzavřela Anna Žůrková a 12. skončila Veronika Macková. Starší dorostenci se "odstřelili" ve většině případů daleko za desáté místo, nejlépe dojel na 12. místě Josef Kabrda a čtrnáctý Jakub Zapletal. Juniorky se za sebou seřadily pod stupni vítězů. Čtvrtá dojela Iva Křižovičová, pátá Eliška Teplá a šestá Klára Polednová. Tomáš Janů přijel do cíle na 12. místě.

Nyní nás čeká 2. kolo Českého poháru v biatlonu, které se koná v Jablonci nad Nisou ve dnech 12. 1. – 14. 1. 2018. Původně se mělo jednat o Mistrovství České republiky v biatlonu. Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám však byla úroveň závodu změněna.

Zuzana Doležalová na 2. místě v kategorii mladších dorostenek

Kompletní výsledky zde:

Sprint 29. 12. 2017

Závod s hromadným startem

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje