Soustředění biatlonistů na Pradědu

V pátek 24. listopadu vyrazila polovina naší biatlonové skupiny po škole na dlouhou cestu směr Jeseníky – Praděd, kde na nás čekal dostatek přírodního sněhu, těžké tréninky, jídlo, spánek, učení i zábava.

Po tříhodinové cestě autem jsme se dozvěděli, že cesta k naší chatě Barborce je neprůjezdná. Čekal nás tedy ještě pěkný kus cesty pěšky s plnou polní. Cestovní tašky, vaky s lyžemi, hole, boty a mazací sady se pěkně pronesly. Po náročné cestě a ubytování jsme se odměnili večerním lyžováním.

Denní program následujících dnů byl jasný – rozcvička na mrazivém horském vzduchu, dvoufázové tréninky a večery, které jsme trávili protahováním, mazáním lyží, učením, hraním různých společenských her a sledováním filmů.

Počasí nám moc nepřálo, byla neustále mlha, kromě jednoho rána, kdy se před námi objevil nádherný výhled na Praděd a Petrovy kameny. V neděli odpoledne bylo na programu volno. V televizi jsme zhlédli první závod světového poháru v biatlonu a poté následovala relaxace v sauně.

V úterý 28. listopadu jsme odjížděli. K autu na parkoviště na Ovčárnu nám tentokrát věci, trenéra a dva pomocníky s vykládáním věcí odvezla rolba, ostatní však museli pěšky. Zpáteční cestu autem někdo skoro celou prospal, někteří z nás se učili do školy. Soustředění splnilo naše očekávání. Nyní nás již čeká lyžování a příprava na domácích tratích v Novém Městě na Moravě, kde se od 29. prosince bude konat 1. kolo Českého poháru v biatlonu.

Julie Svrčková, 1.C

Soustředění biatlonistů na Pradědu

 

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje