Biatlonisté ve vedení Českého poháru v biatlonu

Krátce po prožití vánočních svátků čekalo na biatlonisty první kolo Českého poháru, které se konalo na domácí půdě – tedy ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě.

Ve středu 28. 12. 2016 se závodilo ve sprintu, druhý den byly na programu závody s hromadným startem. Na startovní čáru se po oba krásně slunečné dny postavilo 19 studentů našeho gymnázia.

Ve středečním sprintu vybojovali naši studenti hned čtyři cenné kovy. O zlato se zejména díky rychlému běhu zasloužila Bára Babánková v kategorii mladších dorostenek, v kategorii mladších dorostenců obsadil 4. místo Josef Kabrda, 6. skončil Vladimír Žváček. V kategorii starších dorostenek si dojela pro stříbro Iva Křižovičová, bronz získala Eliška Teplá a 6. místo obsadila Klára Polednová. Mezi staršími dorostenci náš potěšil ziskem 3. místa Tomáš Gregor.  

Ve čtvrtečních závodech s hromadným startem byla pro mnohé naše sportovce limitujícím faktorem zejména střelba. Slušně ji zvládl čtvrtý Vladimír Žváček v kategorii mladších dorostenců. Skvěle si vedla Eliška Teplá, která dokázala zvítězit mezi staršími dorostenkami. Milým překvapením byl výkon Kláry Polednové, jež dosáhla na stříbrnou medaili. Velmi solidní páté místo v kategorii starších dorostenců obsadil Tomáš Gregor. Ostatní naši sportovci sice do TOP 6 nepronikli, věříme však, že s postupem času všichni zúročí poctivě a zdárně absolvovanou letní přípravu.

Příjemný je pohled do celkového pořadí Českého poháru, kde sportovci SK Nové Město na Moravě, jehož členy jsou naši studenti, obsazují v současné době první příčku. Bylo by potěšující, kdyby tomu tak bylo i po 2. ČP, který hostí Jablonec nad Nisou 13. 1. – 15. 1. 2017.

 Gregor mass c4698

Tepla Polednova

Kompletní výsledky ke stažení  zde: 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje