Exkurze za krásou a vědou

4. A se vydala společně s paní profesorkou Dvořákovou a panem profesorem Kopeckým rozšířit své obzory ve fyzice a biologii.

Naše cesta započala časným sesbíráním všech ranních ptáčat i každodenních opozdilců. Autobusem jsme se vydali do Tišnova, kde na nás čekala návštěva Galerie PATRIOT. Byli jsme vybaveni tajnou zbraní, vezli jsme si totiž s sebou naše dva skvělé třídní geology. Samozřejmě se zde najdou tací, kterým kameny moc neříkají. Myslím si však, že i tyto žáky galerie alespoň trochu zaujala. „Šutrologie“ možná není zajímavá k učení, ale pastva pro oči to určitě je! Dostali jsme zajímavý výklad od majitele galerie, objevili všelijaké tvary a barvy minerálů a i to, že kámen nemusí být zrovna pěkný, aby byl cenný.

Po prohlídce jsme naskákali do autobusu a přejeli do slunečného a parného Brna. Ve VIDA! centru jsme měli jasný plán. Naobědvat se a zahrát si hru Únik z Matrixu. Obojí se nám slibně zdařilo.

Únikovka byl čirý boj. V temné místnosti bez přístupu vzduchu jsme pracovali pod stresem a tlakem, docházelo k výbuchům zoufalství, zhasínání sotva fungující lampy, ztrátám indicií, hádkám i krvelačným bitkám o truhličky a klíče. Každopádně všichni úspěšně a živi unikli a vydali se prozkoumat zbytek areálu.

Cestou zpět někteří z nás celí vyčerpaní jak fyzicky, tak mozkově, ulehli k lehkému spánku a po probuzení je opět přivítala brána našeho drahého gymnázia.

Výlet byl moc příjemný, děkujeme profesorům za trpělivost a zábavu.

Autor: Alžběta Brodinová

IMG 0380

 IMG 0382

IMG 0381

 

 

IMG 0385

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje