Za Matildou do Brna

V neděli 1. října se studenti nižšího gymnázia vydali za kulturou, přesněji řečeno navštívili  populární muzikál Matilda v Městském divadle v Brně.

Toto představení  má sice předlohu ve stejnojmenném románu slavného britského spisovatel Roalda Dahla, nicméně režisér Petr Gazdík  dokázal, že jej lze skvěle ztvárnit i na divadle. Stejně kvalitní byl i hudební doprovod a celková choreografie.

Hlavní hrdinka, malá, ale nesmírně talentovaná holčička, se narodí do rodiny, která ji nemá ráda. Matilda se proto upne na četbu knížek, protože miluje příběhy. Její život ještě víc ztrpčuje ředitelka školy, která má velmi svérázný přístup ke svým žákům. Běžně je oslovuje jako červi, tupci apod. Děvčátko nachází pochopení pouze u své učitelky a u paní knihovnice….

Pokud vás děj zaujal a máte rádi hudbu, určitě se na Matildu vypravte. Obdivuhodná je nejen scéna, ale i herecké výkony všech dětí, zejména hlavní hrdinky  a paní ředitelky Trunchbullové.

matilda

(Zdroj obrázku: https://www.mdb.cz/inscenace/580-matilda)

 

A co na to naši primáni a sekundáni?

,,Představení se mi moc líbilo, všechny děti i dospělí sehráli velmi dobře své role. Nejsou to jen herecké výkony, ale i pěvecké a fyzické. Osvětlení ladilo k představení.“  K. M.

,,Bylo tam hodně humorných situací. Určitě bych to všem doporučila.“ Lucka K.

,,Bylo to dobrý, vtipný, nechápu, jak moc dobře to zahráli. Užil jsem si to.“ O. Hes 1.A

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje