Stříbro v překladatelské soutěži Juvenes Translatores

Naše škola má opět důvod k oslavě. Veronika Peňázová, studentka 8. A, se umístila na skvělém druhém místě v letošním ročníku celostátní překladatelské soutěže Juvenes Translatores.

thumb

Tato soutěž je pořádána generálním ředitelstvím Evropské komise pro překlady a umožňuje studentům seznámit se s překladatelstvím mezi evropskými jazyky a porovnat své schopnosti s ostatními studenty z celé republiky. Soutěžící se museli postavit náročnému úkolu přeložit text o délce přibližně 1,5 normostrany z angličtiny do češtiny v časovém limitu dvou hodin. Odborníci z Evropské komise pro překlady a Ústavu translatologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy poté hodnotili anonymizované překlady podle významové, gramatické a stylistické správnosti, plynulosti a kreativity překladatelských řešení.

Veroničino umístění je obrovským úspěchem pro ni i pro naši školu. Jsme hrdí, že se studenti GYNOME pravidelně umisťují na předních pozicích a že se podařilo navázat na vítězství Terezy Klapačové v minulém ročníku soutěže. Gratulujeme Veronice k jejímu skvělému výsledku a přejeme jí i další úspěchy v budoucnosti.

3

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje