Jeďte do Anglie!

Snad každý, kdo se začne učit anglicky, zatouží navštívit Velkou Británii a poznat krásy této zajímavé země, proměnlivost anglického počasí, typickou architekturu, nevídanou zdvořilost a samozřejmě hovořit s rodilými mluvčími.

Studenti třetích a čtvrtých ročníků se v doprovodu svých učitelů vydali prozkoumávat krásy jižní  Anglie, a to hned druhý týden v září. Nechyběla ani závěrečná návštěva hlavního města Londýna. To, že se zájezd uskutečnil v době, kdy zemi zachvátil smutek nad ztrátou milované královny Alžběty II., bylo velmi unikátní a nezapomenutelné.

Studenti byli ubytování v hostitelských rodinách na předměstí malebného městečka Hastings. Odtud se každý den vyjíždělo na různá místa podle pečlivě připraveného itineráře. Našim prvním cílem se stala námořní základna Velké Británie – Portsmouth, kde jsme navštívili Královské námořní muzeum a mohli tak obdivovat historické lodě, např. HMS Victory. Velmi půvabné bylo také městečko Rye, které nás překvapilo dlážděnými uličkami a hrázděnými domy. Zde jsme také poprvé ochutnali pravý cream tea. Na své si přišli i milovníci historie. Návštěva hradů Hever a Leeds nám přiblížila život anglické společnosti ve středověku až do viktoriánské doby, ale také ukázala, že tato místa slouží i komerčním účelům. V přímořském městečku Brighton jsme obdivovali královský palác Royal Pavilion, který byl postaven v orientálním stylu. Nezapomenutelná byla i procházka okolo křídových útesů Beachy Head s výhledem na nejznámější bílé útesy Seven Sisters.

A co na to účastníci zájezdu?

„Byl to nádherný výlet, moc jsem si to užil. Nejvíc se mi líbily útesy.“ (V.H. 7. A)

„Atmosféra truchlícího Londýna byla nezapomenutelná.“ (M.S. 7. A)

„Výlet jsme si opravdu užili. Třešničkou na dortu byla skvělá průvodkyně Tereza, která byla chodící encyklopedií o Anglii. Vážíme si toho, že po dlouhé době covidu jsme mohli zase do světa.“(V.O. 7. A)

„Nejvíce se mi líbilo městečo Rye a písečná pláž. Krásná byla i procházka po útesech Seven Sisters při západu slunce.“ (D.B. 7. A)

„Naše prababička nás dokonce vzala na výlet na místo, kde se konala bitva u Hastings. (J.P. 7. A)

„Nejvíce mě v Anglii zaujala místní architektura…“ (L.Š. 7. A)

„Moc se mi tam líbilo, ještě bych tam byla klidně i déle. Počasí nám vyšlo krásně, dokonce jsme se smočili i v moři s písečnou pláží.  Velice se mi líbil Londýn a jeho památky. Skamarádili jsme se s ostatními ročníky a příště jedeme zas.“ (M.S. 2. B)

 00

01

02

03

04

IMG 1873

 

Všem studentům patří velké poděkování za bezproblémové chování a skvělou reprezentaci naší školy.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje