Veronika v celostátním kole nezklamala!

Pokud jste sledovali na našich webových stránkách reportáže týkající se Anglické olympiády, jež probíhala poprvé online, tak víte, že naše škola měla v letošním školním roce svoje „želízko v ohni“.

Veronika Peňázová (6. A) se totiž probojovala vítězstvím v krajském kole až do finále. Celostátní klání mělo tentokrát dvě části, jak sama popisuje Veronika:  „První (písemná) část, která probíhala v úterý 1. června, byla velmi časově náročná – na dvě poslechová cvičení a čtyři cvičení na porozumění textu jsme dostali 25 minut. To se ze začátku sice zdálo jako více než dost, ale ke konci se ukázalo, že pár minut navíc by přišlo vhod. Bylo mi jasné, že se budu muset snažit ještě více v části mluvené.

Mluvená část probíhala následující čtvrtek. Téma, které jsem dostala, bylo "luck". O něm jsem měla za úkol (bez jakékoli přípravy) osm minut mluvit, což se mi nakonec podařilo. Součástí poroty sice byla i rodilá mluvčí, ale konverzaci jsme museli vést my sami…..“

Jistě, jste zvědaví, jak to všechno dopadlo. Můžete posoudit sami – z 11 účastníků připojených z různých koutů naší krásné republiky, se Verča umístila na krásném 6. místě. Možná si řeknete, že se počítají hlavně místa na “bedně“, avšak nejen Verča, ale i každý, kdo se někdy učil cizí jazyk ví, že již účast v republikovém finále, v prostředí nabitém talentovanými studenty, je vlastně vítězství.

Gratulujeme nejen Veronice k pěknému úspěchu, ale všem, co v letošním nestandardním školním roce dokázali sami překonat jakékoliv překážky!

Přejeme krásné prázdniny!

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje