Postup do krajského kola v konverzační soutěži v anglickém jazyce

Co určitě netušíte? Například to, že i v současném nelehkém čase žije naše gymnázium nejen distanční výukou, ale také „tradičními akcemi“.

Jednou z nich je každoroční konverzační soutěž v anglickém jazyce, které se studenti našeho gymnázia pravidelně účastní a přes školní kola se vítězové snaží probojovat co nejdále – tedy do okresních, krajských či celostátních kol. Školní rok 2020/2021 je zatím nestandardní téměř ve všem, takže i letošní okresní kolo v konverzační soutěži v AJ probíhalo poprvé online.

Jazykové soutěžení na dálku si mohli vyzkoušet zájemci z řad nižšího i vyššího gymnázia ve školním kole 27. 1. 2021. O měsíc později zapnuli vítězové kategorií nižšího gymnázia opět kamery a mikrofony, aby 24. 2. 2021 ukázali své jazykové umění v kole okresním. Nejen soutěžící, ale i organizátoři celé soutěže – Active – středisko volného času Žďár nad Sázavou spolu s hodnotící komisí – byli zvědaví na průběh a výsledek tohoto klání online.

A jak to celé dopadlo? Výborně. Výkony všech soutěžících naprosto skvělé, technika také „podržela“ a v silné konkurenci se neztratili ani naši studenti. Naopak. V kategorii nejmladších sbíral statečně cenné zkušenosti zástupce našeho gymnázia Kevin Vollebregt, v kategorii IIB – odpovídající tercii a kvartě víceletého gymnázia – se nejlépe dařilo Magdaléně Machové, která si nakonec „vymluvila“ postup do krajského kola!

Gratulujeme a přejeme GOOD LUCK v dalším postupu.

Kategorie IIIA určená pro střední školy na svoje okresní kolo ještě čeká a jak se vítězkyním našeho školního kola bude dařit, to uvidíme až 23.3.2021. Tak držíme palce i jim ?

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje