GYNOME na výpravě za poznáním i zábavou do Polska

V rámci dlouhodobého mezinárodního partnerství mezi naším gymnáziem a lyceem v polské Bochni jsme nedávno realizovali třídenní výlet, který zakončil celoroční snažení studentů z obou států.

Naše třetí ročníky při něm spojily síly s polskými studenty a společně pracovali na řešení různorodých úkolů – od složitých matematických problémů, až po natáčení kreativních videí. Tato příprava je ještě více spojila a vytvořila pevný základ pro spolupráci během našeho výletu.

Náš první den byl obohacen o zastávku v Dolních Vítkovicích, kde jsme navštívili fascinující průmyslový areál bývalých železáren. Dobrodružství pokračovalo ještě týž den procházkou malebným historickým městem Bochnia, při které se naši studenti mohli seznámit s jeho historií, především se zdejší těžbou soli. Studenti měli také možnost absolvovat jednu hodinu výuky přímo ve škole a získat tak představu, jak to dělají naši sousedé. Naše exkurze byla završena půldenním výletem do okouzlujícího Krakova, kde pro nás polští kolegové přichystali zábavnou šifrovací hru.

Kombinace mezioborového učení, kulturního poznání a mezinárodního přátelství jistě vytvořila nezapomenutelný zážitek pro všechny zúčastněné. S velkým nadšením a očekáváním se těšíme na další rok, s nadějí, že bude stejně úspěšný a obohacující jako tento.

Vřele děkujeme Sdružení rodičů a přátel gymnázia (SRPG) a městu Novému Městu na Moravě za poskytnutí finanční podpory, bez které by tento projekt nemohl být realizován.

 

BOHCNIA SPOLECNA 2023

Tento projekt podpořilo město Nové Město na Moravě. logo

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje