LOGON na GYNOME

Letošní školní rok se nesl v tradičním duchu spolupráce naší školy s partnerskou školou v polské Bochni. Po covidové odmlce se změnil koncept soutěžního klání. Více jsme prohloubili spolupráci mezi našimi a polskými studenty tím, že vybraných šest týmů bylo jazykově smíšených. 

Tři průběžná onlinová kola soutěže s názvem LOGON počítali studenti matematické příklady a spolupracovali na společném projektu, který se týkal geneze vztahů Čechů a Poláků. Studenti se seznámili se společnou historií sňatkové politiky obou království, společně sledovali rozkvět i pád jednotlivých států od novověku až do komunistické éry. Poznali spoustu slavných osobností z kulturního, vědeckého i politického života. 

Finále soutěže se uskutečnilo na začátku června u nás v Novém Městě. Hned od prvních chvil spolu studenti našli společnou řeč, kde kromě angličtiny používali češtinu i polštinu. S otázkami závěrečného kola se popasovali všichni na výbornou, spočítali záludné úlohy a prezentovali, na co jsou ve své vlasti hrdi. Společně pak spolu ještě strávili odpoledne na Zámku Žďár, kde se na chvilku vžili do kůže novináře za sametové revoluce a poté si prohlédli Zelenou horu. Odměnou jim bylo společné grilování na školní zahradě zakončené zpěvem a tancem. Nejlepší byl tým Green, ale vyhráli vlastně všichni. Studenti se něco nového dozvěděli, zlepšili si jazykovou komunikaci, navázali nová přátelství a měli radost ze společně strávených dnů. 

A už možná vyhlíží další ročník, který tentokrát bude režírovat polská strana. 

Fotogalerii naleznete ZDE

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje