Spolupráce Gymnázia Nové Město na Moravě a Lycea v Bochni

Poháry

Před čtyřmi lety se datuje začátek soutěže, při níž se setkávají studenti z Gymnázia v Novém Městě na Moravě a Lycea v polské Bochni. Toto zápolení pokračovalo i v letošním roce. V pondělí 16. dubna 2018 nás navštívili polští studenti z partnerské školy v Bochni.

Nejdříve se konalo školní kolo anglické a matematické soutěže. Anglické soutěži a prezentaci prací soutěžících přihlíželi studenti 1. a 2. ročníku vyššího gymnázia a kvarty. V matematické soutěži počítali studenti poslední dávku příkladů se zadáním i povinným vypracováním v angličtině. Následovala společná prohlídka města se studenty z Polska, kdy účastníci matematické části plnili už pouze jednoduché úkoly spjaté s matematikou (například kolik je borovic na náměstí). 

Po prohlídce města jsme se se studenty rozloučili, ale ne nadlouho. Hned od sedmé hodiny byl v Penzionu Vrchovina uspořádán raut a od osmé hodiny jsme si mohli společně zahrát bowling. Tam jsme se s Poláky lépe seznámili.

V úterý jeli studenti na výlet Brna a do Punkevních jeskyní a ve středu jsme se opět sešli v aule gymnázia. Naši profesoři zatím opravili příklady pondělního školního kola i městské soutěže. Mohlo tedy následovat vyhlášení vítězů soutěží. V obou soutěžích se umístila na prvních místech družstva studentů naší školy. Pak jsme se společně ve školní zahradě vyfotili, rozloučili se a Poláci se vydali na dlouhou cestu domů.

Tento projekt podpořilo město Nové Město na Moravě.

nmnm

DelegaceDiváci 1Diváci 2Soutěžící2 QLCSpolečnáVítězové MTLSbor

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje