Soutěž s Polskem pokračuje... MTL/QLC

Před čtyřmi lety se datuje začátek matematické soutěže, při níž se dosud setkávají studenti z Gymnázia v Novém Městě na Moravě a Lycea v polské Bochni. Toto zápolení pokračuje i v letošním roce.

logo zaciPřed čtyřmi lety se datuje začátek matematické soutěže, při níž se dosud setkávají studenti z Gymnázia v Novém Městě na Moravě a Lycea v polské Bochni. Toto zápolení pokračuje i v letošním roce.

Soutěží mezi sebou družstva studentů prvních až třetích ročníků, která mohou mít 4–6 členů. Každý rok se na přípravě, organizaci a opravování podílí střídavě jedna škola. Letos jsme to my. A proto nejen studenti, ale i naši vyučující matematiky se znovu procvičí v angličtině, neboť celá soutěž probíhá v tomto jazyce.

A jak zápolení vypadá?

Začátkem listopadu se na stránkách naší školy objeví první zadání, na jehož řešení, zpracování a odeslání budou mít studenti celý měsíc. V následujícím období mohou nabírat síly a těšit se na bodový zisk za svá řešení. Další zadání budou vyvěšena na stránkách školy začátkem ledna a března. Po těchto třech domácích kolech následuje kolo finální – letos u nás v Novém Městě na Moravě. Kromě matematických úloh (řešených vážně) proběhne i kolo, v němž budou studenti při řešení poznávat naše město.

Završením setkání studentů a vyučujících obou škol budou výlety po nejzajímavějších místech našeho regionu.

Kromě měření sil v matematice bude mezi studenty našeho gymnázia a lyceem v polské Bochni pokračovat také QLC tj. Queen´s Language Competition, soutěž v jazyce anglickém.

Tři české a tři polské týmy budou v šesti kolech soupeřit nejen ve znalostech angličtiny, ale také budou získávat nové poznatky a informace v různých oblastech vědění. V závěrečném kole i my přivítáme naše polské přátele v Novém Městě na Moravě.

Přejeme všem soutěžícím hodně tvořivého ducha, týmovou pohodu a fair-play soupeření!

P. Macová, J. Sklenářová

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje