Aktuality

Nazdar sláva výletu ... 3. A

Poprvé za studium se naše třída 3. A vydala na školní výlet. V úterý 24. května ráno jsme vyjížděli z vlakového nádraží společně s p. Vaňkovou a p. Vaňkem do rekreačního střediska Prudká.

Po ubytování, krátké vycházce spojené s osvěžením v řece Svratce, vydatném obědě a krátkém odpočinku jsme se vrhli na první teambuildingovou aktivitu. Jednalo se o orientační běh družstev, při kterém byla na jednotlivých stanovištích slova, jež byla vodítkem pro další úkol na příští den – s použitím daných slov vymyslet na příští večer pohádku. Zbytek dne jsme mohli trávit na sportovištích nebo ve svých chatkách.

 

01

06

Druhý den bohužel nevyšlo počasí podle našich představ, ale to nás nezastavilo. I tak jsme se vydali na krásný hrad Pernštejn a jeho zahrady, kde se někteří tváří v tvář velkým sochařským dílům cítili velmi malí. Po příjezdu do Nedvědice jsme se vydali pěšky po červené stezce, která po deštivé noci připravila nejednomu z nás nástrahy v podobě kluzkého terénu. Po návratu do Prudké jsme začali chápat název místa našeho pobytu, když se jen chvilku po našem návratu spustil prudký liják. Ale nám to nevadilo. Pobyt v chatkách jsme využili k zábavě i přípravě na večerní program. A ještě nám zůstal čas na Ondrovu hru Palermo v jídelně a sportování před večeří, když se vyčasilo. Po večeři jsme se společně pobavili u vlastních pohádek a poučení od pana Vaňka o multifunkčním využitím kapesníku na cestách. Zbytek večera jsme měli volný program.

37

Poslední den jsme navštívili bystřický Eden, kde nás paní průvodkyně provedla celým areálem. Na chvilku jsme se stali selkami, sedláky, panstvem v domě správce nebo rozdováděnými dětmi milujícími svého krtečka.

3622

Nakonec jsme si dali zasloužený oběd a vyrazili na zpáteční cestu.

Celá třída si výlet užila a všichni jsme byli vděční, že po době covidu jsme se konečně mohli poznat i jinde než ve škole.

Kristýna Petrová, 3.A

 

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje