S Vysočinou do Evropy - znovu zlatí

Letos již 9. ročník soutěže S Vysočinou do Evropy se stal opět kořistí našeho gymnázia.

Do letošního finále se průběžnými online koly probojoval maturant Michal Starý z 4.B.

V prvním kole si poradil s otázkami položenými v angličtině o Kraji Vysočina. Získal 19/20 bodů, čímž si zajistil postup do finálové desítky, kde měl připravenou prezentaci s tématem "Tradiční výrobky Vysočiny". Porotu možná trochu zaskočil netradičním pojetím, ale originalita byla zajisté plusem. Michal ve všech kolech zabodoval a zaslouženě si odnesl první cenu - prázdninový jazykový pobyt ve Velké Británii. 

"Mám radost, že se mi podařilo v soutěži uspět. Jazykový pobyt v Anglii je totiž parádní cena. Průběžnou část a test jsem zvládl a u prezentace mi určitě velmi pomohl originální přístup. Představil jsem tradiční výrobky z Vysočiny jako lyžník - na seriózní prezentaci jsem si přiběhl s lyžemi a nůší na zádech, ze které jsem tradiční výrobky vytahoval. Letos maturuji a těším se, že část dlouhých prázdnin strávím v Anglii, kde si určitě hodně zlepším angličtinu. A to se vždy hodí!," zhodnotil soutěž Michal.

Našemu gymnáziu se v této soutěži tradičně daří, vždyť z našeho gymnázia na jazykový pobyt jeli už čtyři studenti (Jakub Liška, Anna Laštovičková, Ondřej Dacer a Monika Daňková). Doufejme, že i v příštím jubilejním ročníku uspějeme. 

Více o soutěži na www.ourregion.cz 

 majkl

 Vítěz Michal Starý (zdroj: https://www.kr-vysocina.cz)

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje