Secesní kulisa pro Portimo, o.p.s.

Na konci minulého školního roku jsme byli osloveni neziskovým sdružením Portimo, o.p.s., zda bychom pro jejich benefici s názvem Na jedné lodi ve vlnách života namalovali kulisu rodiny v secesním oděvu. Rodinní příslušníci měli být zobrazeni tak, aby se s kulisou mohli lidé vyfotografovat po vyndání namalovaných obličejů. 

Žádosti se s ochotou ujali studenti výtvarné výchovy 6.A (letošní 7.A), kteří se pustili do malování dle návrhu Kristýny Kutějové. Nutno dodat, že Kristýna se v pololetní práci ve výtvarné výchově věnovala akvarelové malbě historických oděvů. Po prostudování daného období vytvořila námět, jehož podobu si můžete prohlédnout na benefičním dni 7. 10. v Kulturním domě v Novém Městě na Moravě. 

 

A ještě pár slov hlavní autorky kulisy:

 

Secesní rodina pro PORTIMO

 

Když jsem dostala možnost namalovat tuto kulisu, velmi mě to potěšilo. Za prvé to je pro dobrou věc a za druhé, protože mě malování prostě baví.

 

Ke konci školního roku jsem udělala návrh a podle něj jsme ve výtvarné výchově začali malovat. Pro nakreslení obrysu dětí jsme využili studenty 1. ročníku a na dospělé studenty z naší třídy. Ale až samotné malování bylo nejzábavnější. Například namíchat barvu, to byl úkol, při kterém jsme se hodně nasmáli, protože probíhali „hádky“ o tom, jestli je ta barva už správná.

 

Problémem byl akorát čas, což ani tak nevadilo, protože na malování mám vždy čas, tak jsem ještě v září domalovávala poslední detaily. Nakonec dopadlo vše dobře a jsem ráda, že se kulisa povedla. Doufám, že bude hojně používána a bude se líbit.

 

Děkujeme Portimu, že jsme se mohli takto účastnit benefice.

 

Kristýna Kutějová, studentka 7.A

img 20161004 152655

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail: gynome@gynome.cz
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja

zrizovatel 236x62

fondvysociny 240x80

Informace v cizím jazyce

DE | EN | FR | RU

Kdo nás podporuje