Mistr ČR na našem gymnáziu

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Dočkal bechovice

V neděli 13. 12. 2020 se v Běchovicích uskutečnilo Mistrovství ČR v přespolním běhu. V kategorii žactva se představil Daniel Dočkal, student 1. ročníku atletiky, který těží ze spolupráce s Adamem Jirků.

Hned od startu se na tříkilometrové tratí s táhlým kopcem ve druhém kole se ujal vedení a táhl celé startovní pole. Potom následovala technická pasáž především z kopce, kde na něj útočili podstatně vyšší závodníci. Při vbíhání k cílovému kopečku Dan okupoval druhou pozici. Drtivým finišem se přehnal přes vedoucího běžce a v euforii mu ještě do cíle nadělil pět sekund. Jeho čas 9:52 je vynikající. Pro Dana je to jeho první mistrovský titul.

V kategorii dorostenců na čtyřkilometrové trati se Adam Jirků pral s o rok staršími dorostenci. Na startu byl řazen až do zadní řady a první část závodu neumožňovala kvalitní předbíhání. Až po cca 500 m mohla začít jeho stíhací jízda. Ze čtyřicátého místa se prodíral vpřed. Do cíle ho již nikdo nepředstihl a on bral jednoho soupeře za druhým, aby mocně finišoval na výborném jedenáctém místě v čase 13:36. Nebýt nevýhodné startovní pozici mohl atakovat i šesté místo. Adam  bude na jaře patřit mezi favority v dorostenecké kategorii společně s Danem, který poprvé vstoupí do dorostenců. Gratulujeme za vynikající reprezentaci.

Fotogalerie - sobota

Fotogalerie - neděle

 

IMG 20201214 WA0000

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá