Medaile z Mistrovství ČR žactva v atletice

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

bara dostalova

V sobotu  23.9. se uskutečnilo Mistrovství ČR žactva v atletice na krásném, bohužel jen šestidráhovém, stadionu v Břeclavi. Přivítalo nás deštivé a chladné počasí. Naše gymnázium reprezentovali: Bára Dostálová (disk 750g) a Matouš Budig (300m).

Pro Báru to byla první republiková zkušenost a ukázala, že se umí soustředit sama na sebe a hned prvním pokusem hodila osobní maximum 36,76 metru. Nakonec tento výkon stačil na výborné třetí místo a výkon je i novým krajským rekordem v této kategorii.

Matouš Budig byl velice dobře připravený a v nejrychlejším běhu doběhl druhý v rapidně vylepšeném podzimním osobáku 37,58 s.  Postupový klíč byl krutý. Čtyři běhy, vždy první postup a pouze dva další s nejrychlejšími časy. Dva běhy byly ještě pomalejší než Matoušův čas. Jenže stejný čas na setiny zaběhl ještě jeden závodník z jiného běhu a o postupu do nedělního finále pak rozhodly tisíciny v neprospěch Matouše. Celkové sedmé místo je příslibem do budoucnosti. Vítěz v neděli běžel 37,1 s a medaile byla za 37,4 s. Což by bylo v silách našeho běžce.

V neděli Kateřina Pulgretová obsadila pěkné čtvrté místo na MČR v silničním běhu v Běchovicích, kde v půlce trati ještě vedla. Chyba na občerstvovačce zabránila bojovat o lepší umístění. Gratulujeme a držíme palce do dalších bojů.

Ve čtvrtek se naši studenti ukáží na finále družstev v Ostravě a poté běžci na přespolních bězích 8.10. u koupaliště a 14.10. na Studnicích.

Veronika Střešňáková a Denisa Dvořáčková ve čtvrtek reprezentují náš kraj ve Vlašimi.

Všem gratulujeme a těšíme se na další úspěchy.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá