Zlato, stříbro a bronz – MČR v hale

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

O víkendu 18.–19. 2. se konalo Halové Mistrovství ČR dorostu a juniorů v atletice v Ostravě. V sobotu se hned ráno na svůj start ve skoku o tyči postavila v kategorii dorostu Vendula Šírová. Ve svém zlepšeném osobním rekordu 333 cm obsadila čtvrté místo.

S netrpělivostí jsme pak čekali na odpolední starty na 3000 m. Kateřina Pulgretová diktovala v druhé půlce tempo a ve finiši nestačila jen na jednu soupeřku a získala tak krásné stříbro. Karel Kulíšek se neustále pohyboval na čele a ve fantastickém závěrečném souboji s o rok staršími juniory skončil těsně za vítězem na krásném třetím místě. V tomto závodu si odbyl premiéru i Michal Starý, který si vylepšil svůj osobní rekord o osm vteřin již na 9:26 a skončil na pěkném 12. místě.

V neděli se ještě na start poloviční trati postavila Kateřina Pulgretová, která z pomalejšího závodu zaútočila na soupeřky v posledních dvou kolech a neskutečným závěrem doběhla pro mistrovský titul v osobním rekordu 4: 38,72, druhou za sebou nechala o 5 s! Karel Kulíšek ještě zkusil bojovat také o jednu z medailí, avšak nakopnuté lýtko ze sobotního závodu ho nepustilo dál jak na 11. místo.

V trojskoku závodila i Eliška Forchtsamová (oštěpařka, která splnila limit k účasti na MČR), dokončila závod na 16. místě – 10,25 m.

Kateřina Pulgretová, prvním rokem juniorka, po tomto mistrovství vede české halové tabulky jak na trati 3000 m (10:01), tak i 1500 m (4:38).

Karel Kulíšek také prvním rokem junior drží nejrychlejší čas na 3000 m (8:55 ze závodu před týdnem).

Oba potvrdili své oprávněné zařazení do reprezentace a v příštím týdnu se objeví i premiérově na dospělém halovém Mistrovství. Karel na 3 km a Kateřina na 1500 m. Držme jim palce.

Celé mistrovství se dalo streamovat na facebookových profilech. Prý ho rekordně sledovalo online každý den přes 7 tisíc uživatelů. Oddíl Nového Města na Moravě byl opět nejúspěšnější a nejpočetnější z Kraje Vysočina. 

 Objevili se tu i snad budoucí studenti. V dorostu Ivana Koktavá – 8. místo koule, Jiří Kabrda -– 8.místo na 3 km a 7. místo na 1500 m. Za Brno závodící Sára Zámečníková – 1. místo skok daleký. Všem též gratulujeme, přejeme další úspěchy v letní sezóně.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá