Postup na Pražský maraton a vítězství dorostenek v atletice

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Jelikož naše družstvo obsadilo minulý rok při Pražském maratonu páté místo, muselo si postup vybojovat 26. 4. 2017 při semifinálovém kole v Jihlavě. Nic jsme nechtěli podcenit, a proto atleti běžci se vraceli těsně před tímto kolem ze soustředění v Tatrách.

Ve vyrovnaném boji s Třebíčí byli rozdílovými běžci především naši reprezentanti v atletice Kateřina Pulgretová a Karel Kulíšek a biatlonoví a lyžařští studenti gymnázia(Babánková, Macková, Tomášek, Gregor....), ale i překvapivý výkon oštěpaře Kamila Leštiny. Nakonec čas 2:37 nám stačil o dvě minuty na první místo a jistý postup do pražského finále (7.5.). Tento čas v nepříznivém deštivém počasí nás staví do spolufavoritů na medaili...

Naše gymnázium postavilo i druhé družstvo, se kterým se počítá pro další roky. V B družsvu se studenti blýskli skvělými výkony a za zmínku stojí Jiří Brychta, který se pravděpodobně objeví v A družstvu pro Prahu.

Běžela i učitelská štafeta, která ve složení Michal Žák, Dušan Augustinák, Petr Hubáček, Jiří Václavík, Lukáš Smetana taktéž vyhrála.

Fotogalerie zde

Atletická dráhová sezóna začala vítězstvím dorosteneckého družstva

V nepříznivých podmínkách se naši studenti prezentovali v sobotu 29. 4.  na krajském kole družstev. Družstvo dorostenek vyhrálo s desetibodovým náskokem, kde nejvíce řádily vrhačky, které se ve třech blíží k čtyřicetimetrové metě v oštěpu. Krásné body berou i v dalších vrhačských disciplínách. Jisté body sbíráme v tyči, v dálce, skoku vysokém i v bězích. Juniorské družstvo bylo na pěkném druhém místě. Všichni studenti pracovali pro družstvo a jejich výkony jsou příslibem i pro první kolo II. ligy žen, které proběhne 13. 5. v Ústí nad Orlicí.

Ti, co nestartovali v sobotu, pak 1. 5. startovali v Poličce, kde všichni brali medailové pozice...  

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá