Úspěchy biatlonistů na MČR v Letohradu

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

O víkendu 10. - 11.9.2016 hostil Letohrad závody Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích. Na programu byly sprinty, večerní supersprint a stíhací závody, kterých se zúčastnilo celkem sedmnáct studentů našeho gymnázia.

Svůj první ostrý start s biatlonovou malorážkou střelecky zvládla Bára Babánková, která v kombinaci s rychlým během vybojovala ve sprintu zlato v kategorii mladších dorostenek. Pěkné čtvrté místo ve stejné věkové kategorii obsadili po bojovných výkonech Veronika Černá a Vladimír Žváček. Mezi staršími dorostenkami získala bronz Veronika Macková, medaile unikla o pár vteřin čtvrté Haně Franzové.

V nedělním stíhacím závodě si dojela pro zasloužené zlato s náskokem téměř dvou minut Veronika Macková, která ze dvaceti výstřelů minula pouze dva terče. Z desátého místa dostíhala na páté zejména díky rychlému běhu Eliška Teplá. Čtvrtou startovní pozici ze sobotního sprintu obhájil Vladimír Žváček. O jedno místo si pohoršila Veronika Černá, brala tedy páté místo. Další naši biatlonisté na umístění v TOP 6 nedosáhli v důsledku nepříliš vydařené střelby. U mnohých se na výkonu podepsaly tropické teploty, které během víkendu zasáhly Česko.

Dvě bronzové medaile z kategorie juniorek si z Letohradu odvezla absolventka novoměstského gymnázia Anna Tkadlecová, mimo jiné držitelka zlaté medaile ze smíšené juniorské štafety z MS v biatlonu na kolečkových lyžích, které se konalo v srpnu v estonském Otepää. Členem této vítězné štafety byl také náš absolvent Jan Burian, který na světovém šampionátu přidal dvě individuální stříbra ve sprintu a stíhacím závodě.

Za účasti reprezentantů ČR, Ukrajiny a Slovenska závody doprovázela skvělá divácká kulisa, díky které mohli i naši mladí závodníci okusit atmosféru velkých biatlonových akcí. Věříme, že i to je pro ně velkou motivací do budoucna.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá