Nejlepší mladí odborníci na počítačovou bezpečnost jsou z novoměstského gymnázia

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Za účasti ministryně školství Kateřiny Valachové a hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka si v pátek 27. 1. 2017 převzali naši žáci ocenění v soutěžích k problematice elektronické bezpečnosti.

V rámci kreativní soutěže ICT nás neděsí aneb bezpečně v kyberprostoru žáci kvarty našeho gymnázia vytvářeli videa a plakáty, ve kterých upozorňovali na problémy souvisejcí s bezpečným chováním na internetu.

Porota složená z členů pracovní skupiny k problematice elektronické bezpečnosti, která působí na Krajském úřadě Kraje Vysočina, hodnotila celkem 80 soutěžních prací.

Všechny tři práce, které jsme do soutěže přihlásili, se umístily na medailových pozicích, dvě z nich byly vyhodnoceny jako nejlepší. Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě se tak stalo nejúspěšnější školou Kraje Vysočina.

video1 web 3175b

V kategorii 2. stupeň ZŠ získalo 1. místo video, které vytvořil tým žáků kvarty Josef Balvín, David Dvořáček, David Hudec, Martin Janů, Petr Bukáček. Film prostřednictvím tří krátkých příběhů ukazuje, jakých chyb se vyvarovat při práci s elektronickým bankovnictvím, jak jednoduše může být váš počítač napaden trojským koněm a jak se můžete stát obětí kyberzločinu.

plakat1 web 8a75e

Nejlepší plakát vytvořil a cenu za 1. místo v této kategorii si odnesl tým našich žákyň Klára Novotná, Kristýna Tulisová, Hana Peňázová, Tereza Ševčíková, Dominika Zavadilová. Příběh pojednává o dívce, která se stala terčem šikany kvůli tomu, že neměla facebookový profil. Proto si založila svůj vlastní účet. Nedodržela však základní pravidla bezpečného chování na internetu a stala se obětí hledaného kybergroomera.

plakat3 web 1eeeb

Také cenu za 3. nejlepší plakát získala práce žákyň našeho gymnázia, kterou společně vytvořily Eliška Borková, Veronika Drápová, Amálie Eichlerová. Příběh vypráví o dívce, která měla mnoho kamarádů na facebooku. Jednou si přidala kluka, kterého neznala osobně. Začala si s ním psát a domluvili si spolu schůzku. Na schůzce ji však unesl a nakonec byla nalezena v řece.

Předmětová komise informatiky gratuluje všem oceněným a děkujeme za vynikající reprezentaci školy.

Tisková zpráva ze soutěže na webu Kraje Vysočina.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá