V soutěži Kraje pro bezpečný internet zvítězil tým našeho gymnázia

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Tým dívek kvarty novoměstského gymnázia zvítězil v kreativní části soutěže Kraje pro bezpečný internet a v pondělí 18. 1. 2016 obdržel v Jihlavě z rukou hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka ocenění za vytvořený fotoromán.

Soutěž Kraje pro bezpečný internet je zaměřena na zvýšení povědomí žáků základních a středních škol o hrozbách v kyberprostoru. Moderní digitální technologie by se tam měly stát (nejen) pro žáky užitečným pomocníkem, nikoli hrozbou.

V tvůrčí kategorii soutěže, kdy mohli jednotlivci i týmy prostřednictvím originálních plakátů, fotopříběhů a natočených videí poukázat na konkrétní nebezpečí internetového prostředí uspěly Hana Bojanovská, Veronika Macková, Patricie Šaclová a Kateřina Švarcová se svým fotorománem na téma kybergrooming.

kpbiweb2 1a126

"Tento příběh je o tom jak kybergroomer láká dítě, které si nalezl na facebooku, na schůzku, na které by mu ublížil. Vybral si zdánlivě malé dítě, protože děti jsou jednou z rizikových skupin, která se nechá snadno obelhat. Sám se při tom vydává za dítě podobné věkové skupiny. Kybergroomerů je hodně a právě proto se v našem příběhu potkali dva kybergroomeři, kteří na vlastní kůži otestovali jaké je to, co oni dělají," říkají vítězky soutěže.

kpbi diplom 063b9

Podrobnou tiskovou zprávu o soutěži Kraje pro bezpečný internet najdete na webu Kraje Vysočina.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá