Hodina kódu na novoměstském gymnáziu

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Hodina kódu je celosvětová akce, jejímž cílem je přiblížit programování a ukázat, že každý se může naučit jeho základy. V týdnu od 7. do 11. 12. 2015 se této aktivity zúčastnili i žáci našeho gymnázia.

V nejbližších letech bude v Evropě chybět přes 800 000 informatiků, ve Spojených státech celý milion. To jsou čísla, která při stávajícím vývoji nelze zvrátit. Navíc se ukazuje, že na každého programujícího IT profesionála najdeme čtyři další lidi, kteří v práci nějakým způsobem programují, aniž si to třeba uvědomují nebo na to mají vzdělání.

To ukazuje, že informatika a programování je přiležitost pro každého, kdo se jí chytí a každý žák si tu příležitost zaslouží. Pracovní život by jako důvod stačil, ale nejde jenom o ten. Rozumět informatice znamená lépe rozumět světu a umět elegantně řešit problémy, které by jinak zůstaly nevyřešené, nebo dokonce neobjevené. To je důvodem, proč se naše škola přidala k Hodině kódu.

hour of code logo 5fe5d

V rámci Hodiny kódu si žáci tercie a kvarty vyzkoušeli kreslení geometrických tvarů pomocí jednoduchého programovacího jazyka.

Studenti oboru s informatickým zaměřením se programování věnují dlouhodobě, v letošním prvním pololetí např. programují robotické stavebnice LEGO.

 

Hodinu kódu podpořila řada významných světových osobností, např. Barack Obama nebo Mark Zuckerberg.

 

Ostatně programování si můžete vyzkoušet i vy ostatní, nepotřebujete k tomu žádné předchozí znalosti programování. Nechte se inspirovat  těmi, kdo to už zkusili a začněte třeba ZDE.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá